Hoorn Actueel

De Didi winkel in Hoorn

Bedrijven

Modeketen Didi failliet verklaard, 372 mensen verliezen hun baan

HOORN – Modeketen Didi staat op een randje van faillissement nu het bedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd. Didi heeft in totaal 95 winkels, waaronder in Hoorn, in Nederland waar een ruim 370 mensen werken.

Didi staat al sinds 2017 met de voeten aan de rand van de afgrond na een verlies van 4.4 miljoen euro, en een verlies van 1.8 miljoen euro in 2018. In maart beweerde de directeur van Didi nog dat het met het bedrijf weer de goede kant op ging maar dat bleek dus te vroeg gejuicht.

In totaal zijn volgens het insolventieregister 4 vennootschappen bij het uitstel van betaling betrokken. De rechter heeft Marc le Belle en Tineke Wolfswinkel tot bewindvoerders benoemd.  Samen gaan zij vandaag nog met de directie en eigenaren van Didi bekijken of er nog een toekomst voor het bedrijf is en welke maatregelen er moeten worden genomen om een doorstart te kunnen maken. Dit is 1 van de mogelijke opties zegt de curator, een andere optie is een faillissement.

Het bedrijf is in handen van de familie Elzas die Didi samen met modeketen Steps het modeconcern Coltex vormde. Maandag kwam het bericht naar buiten dan ook Steps veel winkels gaat sluiten waaronder ook zeer waarschijnlijk die in Hoorn.

Update: Zojuist is bekend gemaakt dat de rechtbank het faillissement heeft uitgesproken, daardoor verliezen 372 werknemers hun baan bij het bedrijf. De winkels blijven voorlopig open, de webshop is wel gesloten.

Reageer op dit onderwerp