Hoorn Actueel

Foto: Googlemaps

Bedrijven

Mogelijk faillissementsfraude bij Fakkert Groep

ZWAAG – Er hangt een zweem van vraagtekens rondom het faillissement van autobedrijf Fakkert in Zwaag, Zaandam en Schagen, de curator die het faillissement afwikkelt is op een berg aan administratieve wanpraktijken gestuit.

Zo blijkt het wagenpark niet te kloppen met de gegevens die de bank heeft gekregen, er is zelfs een dubbele administratie gevonden waarop auto’s voorkomen die niet van Fakkert waren maar van andere personen/bedrijven en door anderen gefinancierd waren en niet door huisbankier ABN Amro. Door de dubbele administratie kreeg Fakkert van ABN Amro wel een veel hogere krediet.

Toen ABN Amro een paar weken voor het faillissement de voorraad auto’s in kaart werd gebracht kwam de fraude aan het licht, vertelt de curator aan het NHD. Curator S. Hossaini zegt dan ook dat de betalingen en het faillissement een paulianeus karakter hebben, dat houdt in dat vlak voor dat het faillissement wordt uitgesproken er nog snel even een aantal betalingen worden gedaan die niet gedaan hadden gemogen. De curator heeft daarom op deze betalingen beslag gelegd, en ook ABN Amro, die door het faillissement een enorme schade heeft geleden, heeft al aangekondigd de bestuurders van het failliete Fakkert Groep aansprakelijk te gaan stellen.

Het faillissement werd afgelopen 2 juli 2019 door de rechter uitgesproken, tot de Fakkert Groep behoorden de garages in Zwaag, Schagen en Zaandam, alsmede Hoornse Autoschade BV en Gefa BV in Zwaag.

Reageer op dit onderwerp