Hoorn Actueel

Foto aangeleverd

Theater

Musical Masterclass Michael Diederich in Theater Het Pakhuis

HOORN – Een prachtkans voor aanstormend musicaltalent in de regio: op zondag 8 september a.s. geeft regisseur, choreograaf en schrijver Michael Diederich een musical masterclass in Theater Het Pakhuis. Het is een mooi voorbeeld van hoe Theater Het Pakhuis ook in het nieuwe culturele seizoen wil bijdragen aan talentontwikkeling.

Diederich, voor veel mensen bekend als het kritische jurylid in het tv-programma All Together Now, heeft een rijke theaterloopbaan achter zich. Zijn kennis en ervaring zet hij graag in om musicaltalent te ontwikkelen. Zo ook in Theater Het Pakhuis. Tijdens de opening van het nieuwe culturele seizoen verzorgt de musicalexpert zondag 8 september een masterclass, waarbij hij met de deelnemers gaat werken aan het neerzetten van een geloofwaardig en indrukwekkend nummer. “Daarvoor gaan we vooral werken aan tekstinterpretatie”, kondigt hij aan. “Dat betekent: kijken naar wat je zegt, maar ook vooral naar wat je niet zegt. Naar de tekst die daarachter ligt. Ik zie vaak dat de tekst die mensen zingen niet echt uit het hart komt, dat er toch altijd een soort muurtje omheen zit. Ik vind het mooi om te proberen dat muurtje af te breken, zodat mensen werkelijk alles kunnen geven. Pas dan kun je je publiek echt raken.”

Uitdagen

In Diederichs masterclass is ruimte voor zes deelnemers met wie hij ongeveer een kwartier gaat werken, voor het oog van het publiek. “Ik laat de deelnemer eerst zijn/haar lied zingen, daarna gaan we ongeveer tien minuten aan de slag, waarbij ik hem of haar uitdaag om nieuwe dingen te proberen”, legt Diederich uit. “Aan het eind zingt hij/zij het nummer dan nog een keer. Ervaring leert dat er vaak een enorm verschil zit tussen die eerste en laatste vertolking. Ook voor het publiek – dat ook veel van de masterclass zal opsteken – is dat mooi om te zien.” 

Aanmelden

Voor publiek is de masterclass gratis, musicaltalenten die actief willen deelnemen betalen 20 euro per persoon. Zij kunnen zich aanmelden via info@pakhuishoorn.nl en ontvangen daarna verdere instructies per mail. De masterclass duurt van 14.30 tot 16.30 uur en er is geen pauze. 

Een podiumervaring rijker

Of je nu komt kijken of een volgende keer zelf de vloer op gaat, Theater Het Pakhuis maakt je graag een podiumervaring rijker! Voor meer info over de activiteiten van het theater tijdens het weekend Hoorn Kunst & Cultuur van 6-8 september, kijk op www.pakhuishoorn.nl.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp