december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlander Bach Mollema won alleen

De Nederlander Bach Mollema (Trek) liet de 14e etappe van de Tour de France alleen achter en opende zaterdag in Quiln de Pyreneeën. De Sloveen Tadej Bokakar hield zijn gele trui op het midden van de hoogte die aan de aanvallers werd gegeven. Maar de Fransman Guillomar Martin, die die dag in de divisie zat, steeg van de negende naar de tweede plaats in de algemene categorie, 4:04 uur achter de Sloveense koploper. Ongeslagen Pokémon nam echter ruim vijf minuten de leiding over hun directe rivalen voor de eindoverwinning.

De tweede overwinning kwam vier jaar later naar Mollema

Om de etappe te winnen, liet Mollema haar vervreemde kameraden 42 kilometer naar de finish achter. Hij verdedigde een voorsprong van meer dan een minuut op zijn eerste volgers. De Oostenrijker Patrick Conrad eindigde als tweede achter de Colombiaanse Sergio Higuain en de Italiaan Matia Catanio.

Vier jaar na het winnen van het midden van een berg in Pui-en-Velo, behaalde Mollema zijn tweede overwinning op de tour. De 34-jarige Nederlander heeft een “monument” op zijn palmares staan, de Ronde van Lombardije (2019).

Onbeperkte race

Met de reliëfs uitgesproken in deze etappe van 183,7 kilometer, is de splitsing pas na meer dan een uur ononderbroken racen. Een team van tien renners nam de leiding (Boyles, Woods, Catanio, Frael, Chavez, Conrad, Higuain, Mollema, G. Martin, Maintges), met vier tegenaanvallers (Beacher, Roland, Madovas, Gesbert).

Pokக்கர்mon verliet de Pelotton-pauze 4 minuten voordat Mollema de ruwe wegen van de Upper Ad Valley opruimde. De Canadees Michael Woods wist ondanks de val de bolletjestrui van de berg te veroveren.

READ  ABN Amro Terug bij het Nederlandse rechtssysteem Shortcuts - Bedrijven

De Fransman Warren Barquil en de Deen Soren Crock Anderson, die vrijdag betrokken waren bij een zwaar ongeval, zijn niet van start gegaan in Carcassonne. Op zondag klimt de wedstrijd naar het hoogste punt, de Envelora, op een hoogte van 2408 meter boven zeeniveau, in de 15e etappe tussen Goret (Pyrenees-Orientales) en Andorra la Vella. Na de snelle afdaling van de laatste 20 km met het eerste type steile pas (pixelis).