december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlander Bagh Mollema won in Quilon

Nederlander Bac Mollema (Trek Secafredo) op 10 juli tijdens zijn overwinning in de 14e ronde van de Tour de France tussen Carcassonne en Quilon (Ad).

Vanaf de veertiende etappe van de Tour de France tussen Carcassonne en Quilon (Ad), 183 km.

Ten eerste dat Bach Mollema (Trek-Sekafredo) een bloedige ruggengraat is. De 34-jarige Nederlander won, ontsnapte 27 km van een ploeg van veertien renners en wist het gat te beheersen.

Update over de 14e etappe van de Tour de France: Nederlander Bach Mollema wint, Guilloma Martin wordt 2e algemeen

Dan, die Guilloma Martin, vanaf het begin van de tour, verlicht het Copidis-team met een onderwaterlamp – een creatie die zo lang tussen twee wateren drijft. Normond, die slim alle decompressieniveaus van de dag beklom, kwam dankzij zijn benen en zijn race-intelligentie terug naar de oppervlakte van de generaal. Op de negende vrijdag overall staat hij nu op het podium om 4:04 van de gele trui, de Sloveen Tadej Bokakar (VAE), en achtervolgt de Colombiaan Ricoberto Uran (EF Education-Nippo) op de tweede plaats. Wat niemand verbaast, is dat deze man, zachtaardig, serieus, cerebraal en zeer subtiel in zijn ideeën, een lijst heeft met kwaliteiten waarvan hij droomde in een race.

“Om te overleven. Overleef morgen”

Eerder beledigde Peloton, die de Carcassonne en zijn torens verliet, gemarkeerd door de beklimming van de Col de Montessori in de tweede categorie in de Arias, beide beginners: de Franse Warren Barquil en de Deense Soren Crock Anderson, respectievelijk voormalige leiders van Arcia-Samsic en DSM 2020 Vandaag is duidelijk.

De eerste overlevenden van de dag werden gevangen genomen door Peloton – Christian Spargley (Alpine Phoenix), Maxim Chevalier (P&P Hotel P/P KDM) en Anthony Turkis (Total Energies) – die met eigen handen aan de klim begon.

READ  Waarom de Nederlandse economie goed omging met de epidemie

Het eerste uur, met een gemiddelde snelheid van 48,3 km/u, heeft al aardig wat schade aangericht. Nasser Bouhani (Arkia-Samsik) bevond zich de dag ervoor in een lage positie en was toen bijna acht minuten te laat toen Cole to Back (KM 50) vertrok. Chris Froome (Israel Start-up Nation) ziet eruit als een lange gemene martelaar met hem. Op de ochtend van het podium fluisterde Groot-Brittannië en hoorde zijn gedachten die dag: ‘Om te overleven. En om morgen te overleven.’

Op de top van Montgomery namen de Wood Boils (Bahrain Victorius) de leiding en Polka scoorde vijf punten voor de stiptrui. De Nederlander blijft de Canadees Michael Woods (Israëlische start-up Nation), de Italiaan Matia Cattanio (Desinic-Quick Step) en de Colombiaan Esteban Chavez (fietsenruil) voor.

Pokhara kan niet verloren gaan

Van de eerste hellingen van de Col de la Croix des Morts (tweede type) komen Quentin Beecher en Pierre Roland, kameraden van P&P Hettles, uit Belloton. Achter de top drie en achter de groep jongens: Guilloma Martin (Kofitis), Eli Gesbert (Arkia-Samsik) en Valentine Madovas (Grubama-FDJ) mobiliseren de driehoekige dubbels. Alle vier hadden ze 1 minuut 51V achterstand op de leider. Martin, die algemeen bovenaan staat, zal het driekleurenteam terug naar voren brengen in de race.

Dan gaan er veertien man aan de leiding. Laat Peloton gaan. Vier minuten te laat op de top van Cullinan Beach, 57 km van de finish, gaat de zaak verder: de eindoverwinning zal ongetwijfeld worden gespeeld onder de backpackers.

Michael Woods speelt de hoofdrol in de gedichten ernaast. Die laatste wordt bijna een bolletjestrui, maar valt in de afdaling. Sta op en jaag om terug te komen. Achter, Peloton en vooral zijn hoge bergexperts, hun veren zachter makend, wachtend op zondag, wat zal de treurigste etappe van de show zijn? Twee dagen geleden sprak Richard Carabas (Enios-Grenadiers) zijn optimisme uit Land Volgens hem kan Pok tourmon de tour niet missen, plezier makend met de Sloveense “valse nederlaag” op de Mont Ventax een paar dagen geleden. Begrijp dat de snaar iets dikker is.

READ  Wie wordt de nieuwe Nederlandse coach van Olympic Lyons Peter Bose?
Lees ook: Heeft de Mont Ventux-etappetocht de intrige hernieuwd?

“De zwaarste Tour de France”

De Vlaamse renner Thomas de Gent (Lotta-Soudal), die met Prio omgaat met tegenstellingen en zelfspot, houdt zich bezig met zaken als fair play. En het heeft een zeer intense toon in de openingszin. “De zwaarste Tour de France” Zijn beroep. Pack Packer-Climber, Kruiwagen, Acht Deelnames aan Grande Bike, Voltooid op 85e Locatie, ruim 17 minuten van Mollema. Dit is geen goede dag voor Arcia-Samchik: de Bretonse ploeg en hun sprinter Nasser Bouhani hebben de hele dag te lijden gehad (147).e Ruim 36 minuten), past nu met vier renners in de auto. Bovendien verloor hij de bolletjestrui van Nairo Quintana aan Woods

Op een afstand van 27 km van het doel was het tijd voor de Nederlander Bach Mollema om ervoor te kiezen om alleen op pad te gaan op een glooiend terrein. Hij blijft het gat met een groep volgers uitbreiden en neemt de leiding in 1 minuut 12 seconden. De Trek-Secafredo-rit is het tweede succes in zijn carrière op de Grande-fiets, nadat hij de Puy-en-Vale (Hot-Lower) won in 2017, toen hij al 25 km had afgelegd en alleen won. Vanaf de finish.

Mollema is een applicatieprofessional. Geen salto-leraar. In deze aantekeningen staat de ernst ervan. Een binnen de Rabobank opgegroeide groep rook in die tijd naar flesjes en reageerbuisjes en liet de haren van de volgers overeind staan ​​bij de simpele uitspraak van de naam. Het is natuurlijk verleden tijd. Want Mollema heeft andere waardevolle ornamenten. Een knappe vent, zoals we dat in de branche zeggen.

READ  Nederlandse anti-Vaux-viroloog Mark von Runst aangeklaagd

Selectie van onze artikelen over de Tour de France 2021