december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders betuigen laatste eer aan journalist Peter de Vries

Laatste afscheid van “Hero”. Honderden rouwenden verzamelden zich woensdag voor de kist in Amsterdam De Nederlandse journalist werd neergeschoten Twee weken geleden in de hoofdstad van Nederland. Een lange rij stond vanaf 7.00 uur voor de auto van het Koninklijk Theater aan de oevers van Amsterdam om de laatste eer te bewijzen aan Peter de Vries.

Journalist gespecialiseerd in strafzaken Hij stierf donderdag donderdag op 64-jarige leeftijd aan zijn verwondingen Na zwaar getroffen te zijn door geweervuur ​​in Amsterdam op 6 juli. Hij verliet een tv-studio na een talkshow waar hij als gast optrad.

“Het is belangrijk om afscheid te nemen”, zei Brenda von Gordon, 66, buiten het theater. ‘Het spijt me zo dat we een icoon verloren hebben,’ herhaalde ze.

“Hij is onze held”

Pieter R. De Vries is een persoonlijkheid die in Nederland bekend staat om zijn rol in veel strafzaken. Hij bleef optreden als woordvoerder van de slachtoffers of in een hechte kring van belangrijke getuigen. Hij kreeg in zijn leven veel doodsbedreigingen.

“Hij gaf veel materiaal aan Nederland. Hij deed veel goede dingen”, zei Ruth von Rosmalin. “Hij was onze held. Hij kwam op voor mensen die het niet konden”, vervolgde hij.

READ  "Hij maakt geen onderscheid tussen goed en slecht"

Pieter R. De kist van De Vries stond opgesteld in het theater, bedekt met tientallen rode rozen en omringd door een grote foto met zijn portret. Op de poster stond een citaat dat hij schreef: “Op je knieën, je kunt niet vrij zijn”. Ook plaatsen Amsterdammers elke dag bloemen waar een freelance journalist is gevallen.

Twee verdachten zitten sinds de aanslag in voorarrest. Kamil E., een 35-jarige Poolse man die in Murrick woont, is door nationale media geïdentificeerd als de 21-jarige Delano G, een Rotterdammer.