juni 8, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders moesten hun regenboogvlaggen uithangen in Boedapest

Euro: Nederlanders moesten hun regenboogvlaggen in Boedapest laten vallen


Namens de UEFA.

AFP

Nederlandse fans hebben zondag in Boedapest regenboogvlaggen in beslag genomen om de 8e Euro-finale tussen hun land en Tsjechië bij te wonen.

In opdracht van de UEFA vroegen veiligheidsagenten alle Bataafse supporters die regenboogvlaggen droegen in de aan hen verstrekte fanzone in de Hongaarse hoofdstad om hun spandoek te laten vallen bij de ingang van de Puskas Arena, een symbool van de homogemeenschap. Dat zegt een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond.

Volgens dezelfde bron wil de UEFA tijdens deze bijeenkomst alleen de nationale vlaggen van concurrerende landen erkennen.

Met deze regenboogvlaggen wilden veel Nederlandse supporters de recente Hongaarse wet die homoseksualiteit onderdrukte, aan de kaak stellen.

De UEFA had al kritiek gekregen in de eerste ronde van het toernooi toen de stad München tijdens de ontmoeting tussen Duitsland en Hongarije de regenboogkleuren niet mocht verlichten.

UEFA zegt dat vlaggen zijn toegestaan ​​in Boedapest Stadion

De UEFA heeft beloofd de aanwezigheid van regenboogvlaggen te erkennen in het Boedapest Stadion, waar zondag de Euro-ronde tussen Nederland en Tsjechië wordt gespeeld.

Als Nederlandse fans hun regenboogvlaggen in beslag hadden genomen in een gereserveerde fanzone in Boedapest, zou het niet in de Puskas-arena zijn waar deze wedstrijd plaatsvindt. De organisator van het toernooi werd genoemd door de European Football Confederation.

READ  Proficiat aan de nieuwe Nederlandse speler