juni 8, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse anti-Vaux-viroloog Mark von Runst aangeklaagd

De aanklager, die een burger bleek te zijn, beschuldigde de Belgische wetenschapper Marc van Ronst ervan hem herhaaldelijk online en tijdens een interview te belasteren vanwege zijn chronoceptische en antivaccinatiehouding. De Vlaamse viroloog zette vooral vraagtekens bij de wetenschappelijke capaciteiten van Willem Engel, die als dansleraar werkt.

“Als we te maken krijgen met een salsa-epidemie, ga ik graag luisteren naar wat je als dansleraar te zeggen hebt. Maar voorlopig geef ik niet op wat je zegt. Het is goed dat Nederland hetzelfde doet, ‘, reageerde de virale arts specifiek op Twitter.

De Nederlander verwacht dat de Belgische justitie de vrijheid van meningsuiting bepaalt die gebruikt kan worden in een verhit debat met Mark von Ronst. Volgens laatstgenoemde is de aanklacht tegen hem echt vals. “Iedereen kan een klacht indienen tegen iedereen in een civiele procedure. Het is echt te gek. Het moet stoppen. Hij noemde me een communist, extremist, klootzak, niet-wetenschapper… hij ging veel verder dan ik”, zegt de viroloog.

Het proces, dat deze woensdag begon, is uitgesteld tot 11 augustus voor ondervraging op borgtocht. Mark von Runst (foto) heeft verklaard dat hij zich in de rechtbank zal verdedigen, zonder advocaat.

READ  Een Dutch Beliefs International komt eraan!