december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse autoriteiten leggen Tick Tock . boete op van 750.000 euro

De Autoriteit Persoonsgegevens (CBP) heeft TikTok een boete van 750.000 euro opgelegd en is in mei 2020 een onderzoek gestart naar inbreuk op de privacy van kinderen. Het datacontroleplatform beweert dat het zijn privacybeleid in het Engels heeft gegeven in plaats van in het Nederlands.

Tiktok werd beschuldigd van het overtreden van de regels van de AVG

Dictoc, een site voor het delen van video’s, Is Een van de meest populaire applicaties in Nederland met ongeveer 3,5 miljoen gebruikers, waaronder veel kinderen. Volgens de Nederlandse wet en AVG moeten deze jonge gebruikers als één worden behandeld Bijzonder kwetsbaar type. In het bijzonder moeten de gebruiksvoorwaarden duidelijk worden vermeld, zodat zij een duidelijke, geïnformeerde beslissing kunnen nemen.

Verwerkingsverantwoordelijke beschuldigt Tic Tac Toe van het opstellen van privacybeleid in het Engels in plaats van in het Nederlands. Dit betekent dat kinderen de mogelijkheid hebben om zich bij de dienst te registreren zonder te begrijpen hoe de applicatie persoonlijke gegevens verzamelt, verwerkt en gebruikt. Door het record te bevestigen, negeren ze ook wat er in het delen van persoonlijke gegevens op sociale netwerken zit. De DPA beschouwt deze discrepantie Overtreding van de regels van de Verordening Gegevensbescherming (AVG) met betrekking tot de behoefte Duidelijke beschrijving van procedures voor gegevensverzameling.

Tiktak gaat in beroep tegen de beslissing

Tik-tak-boete-750.000-euro

In oktober vorig jaar stuurde het CBP de resultaten van haar onderzoek naar Dictok. Het bedrijf heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd om het gebruik ervan veiliger te maken voor kinderen onder de 16 jaar. Ouders hebben nu bijvoorbeeld meer controle over het account van hun kind. Dankzij de functie “Family Connection” van de applicatie hebben ze de mogelijkheid om de privacy-instellingen van hun kind te beheren via hun eigen account.

Hoewel de DPA de wijzigingen verwelkomde die door Dictocol werden aangebracht, uitte ze haar bezorgdheid dat kinderen zich nog steeds kunnen voordoen als volwassenen door een andere leeftijd op te geven bij het aanmaken van een account. Toch wees het podium erop Zijn privacybeleid Evenals een kortere versie die toegankelijker is voor jongere gebruikers Vanaf juli 2020 beschikbaar in het Nederlands, Verbeteringen geverifieerd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Reden om te concurreren met locatiebesluit.

READ  Juventus heeft Nederlanders toegevoegd