december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse bank gebruikt stem van klant voor identificatiedoeleinden – ICD News

De Nederlandse vermogensbeheerder von Lanshot Kempen zal de herkenning implementeren op basis van spraakherkenning. Zo te horen is het de eerste financiƫle instelling binnen de EU die op deze manier te werk gaat.

Bij Van Lansot zou het nieuwe systeem de veiligheid ten goede komen. Volgens de geldmanager worden beveiligingsverzoeken, inclusief persoonlijke informatie, altijd gemakkelijk geblokkeerd door cybercriminelen. Klanten moeten eerst toestemming geven voordat ze de Van Lanshot opslaan als onderdeel van het proces van het identificeren van hun stem.

Veel Britse banken, waaronder Lloyds Bank, Barclays en HSBC, gebruiken al spraakherkenning, vergelijkbaar met de Britse divisie van de Spaanse financiƫle groep Santander. Dit systeem wordt in de Verenigde Staten gebruikt, met name door Chase Bank.

Bij Van Lansot zou het nieuwe systeem de veiligheid ten goede komen. Volgens de geldmanager worden beveiligingsverzoeken, inclusief persoonlijke informatie, altijd gemakkelijk geblokkeerd door cybercriminelen. Als onderdeel van het identificatieproces moet Van Lanshot klanten eerst autoriseren voordat ze hun stem kunnen opslaan. Veel Britse banken, waaronder Lloyds Bank, Barclays en HSBC, maken al gebruik van spraakherkenning. Dit systeem wordt in de Verenigde Staten gebruikt, met name door Chase Bank.

READ  Belgische kwalificatie, Nederlandse prestatie en Griekse kroning: alles wat je vanavond niet mag missen in Tokio