december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse chipmaker verwacht dat grootste vraag naar NXP standhoudt – ICT News

Chipmaker NXP doet betrouwbare voorspellingen. Door de wereldwijde schaarste is er momenteel een grote vraag naar chips. De vorige halfgeleiderdivisie van Philips maakt een sterke groei door.

In het laatste kwartaal steeg de omzet met 43 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 2,6 miljard dollar. Dit resulteerde in een nettowinst van $ 406 miljoen van een verlies van $ 209 miljoen een jaar geleden. Destijds worstelde NXP actief met een gezondheidsprobleem in de automobielsector, waar het bedrijf het grootste deel van zijn inkomsten uit chips haalt. De verkoop van nieuwe auto’s is door de Corona-crisis juist gedaald.

Telecommunicatie en vrije tijd

Vandaag is de situatie volledig veranderd. Chipdistributieproblemen zijn nu het belangrijkste obstakel voor fabrikanten om uit de crisis te komen. Deze tekortkoming was te wijten aan de grote vraag naar computers en mobiele telefoons van de telewerkers tijdens de epidemie├źn. Er was ook het feit dat mensen op zoek zijn naar entertainmentoplossingen, met name gameconsoles.

Experts voorspellen dat het chiptekort het grootste deel van 2022 zal aanhouden, zelfs als fabrikanten er alles aan doen om de productie te verhogen.

Voor het huidige kwartaal verwacht de NXP nu een omzet van $ 2,8 miljard tot $ 2,9 miljard, wat hoger is dan de gemiddelde analisten hadden verwacht. De directeur van het bedrijf, Kurt Sears, van zijn kant, zegt dat hij vertrouwen heeft in een ‘zeer solide’ groei voor de rest van dit jaar en het komende jaar.

In het laatste kwartaal steeg de omzet met 43 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 2,6 miljard dollar. Dit resulteerde in een nettowinst van $ 406 miljoen van een verlies van $ 209 miljoen een jaar geleden. Destijds worstelde NXP actief met een gezondheidsprobleem in de automobielsector, waar het bedrijf het grootste deel van zijn inkomsten uit chips haalt. Met de Corona-crisis is de verkoop van nieuwe auto’s zelfs gedaald, en vandaag is de situatie volledig veranderd. Chipdistributieproblemen zijn nu het belangrijkste obstakel voor fabrikanten om uit de crisis te komen. Deze tekortkoming was te wijten aan de grote vraag naar computers en mobiele telefoons van de telewerkers tijdens de epidemie├źn. Er was ook het feit dat mensen op zoek zijn naar gameconsoles, vooral gameconsoles. Experts voorspellen dat het chiptekort het grootste deel van 2022 zal aanhouden, zelfs als fabrikanten erop aandringen. Productiviteit verhogen. In het huidige kwartaal verwacht NXP nu een omzet van $ 2,8 miljard tot $ 2,9 miljard, wat hoger is dan gemiddelde analisten verwachten. De directeur van het bedrijf, Kurt Sears, van zijn kant, zegt dat hij vertrouwen heeft in een ‘zeer solide’ groei voor de rest van dit jaar en het komende jaar.

READ  Voor moord veroordeelde Nederlander aangehouden in Anderlecht