december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse houdstermaatschappij HAL zit op Cash Mountain

Focus op een internationale activiteit, de HAL Foundation, die op het punt staat grote dingen te bereiken.

De Nederlandse familie van der Worm werd in 1873 opgericht als HAL Nederlands – Amerikaanse Stoom Maatschappij. In 1989, nadat de naam was veranderd in Holland America Line (HAL), verkocht de familie haar aandelen aan het Amerikaanse bedrijf Carnival. HAL-retentie

68% is nog steeds in handen van de familie Nu 12,5 miljard euro waard. Van der Worms is de op één na rijkste familie van Nederland.


HAL hanteert een “buy & build”-strategie: het koopt grote aandelen in bedrijven om de beslissingen van de raad van bestuur te beïnvloeden.

HAL hanteert een “buy & build”-strategie: Het koopt grote aandelen in bedrijven die de beslissingen van de raad van bestuur beïnvloeden. HAL bevat dus 45,5% Boscalis

, Een opgravingsbedrijf dat onlangs aan het licht kwam na het blokkeren van het Suezkanaal. Grote Visie

Met name het bedrijf dat eigenaar is van de keten van opticien Berley is in handen van de Nederlandse houdstermaatschappij 76,72%. En 49% van de populaire online winkel Koel blauw Eigendom van HAL.

Moeilijke verkoop

HAL staat bekend om haar rigoureuze persberichten en de afgelopen maanden heeft de groep veel moeten sturen naar Grandvision en Coolblue. HAL wil zijn belang in Grandvision verkopen aan Frans-Italiaanse Glasses Esilolar laxoticaVoor 5,5 miljard euro. Maar EssilorLuxottica beschuldigt Grandvision ervan de impact op de rekeningen van de Corona-viruscrisis te onderschatten. De commissie stapte naar de rechtbank om toegang te krijgen tot de financiële gegevens van de Grandvision Committee. Het verzoek werd dinsdag door een rechter in hoger beroep afgewezen.

READ  Nederlandse rechter eist 45% reductie shell CO2-uitstoot in 2030

7

miljard euro

Als de verkoop van Grandvision en de beursgang van Coolblue volgens plan doorgaan, zit HAL straks op een geldberg van ில்லியன் 7 miljard, geschat op KBC-effecten.

HAL heeft het potentieel om 5,5 miljard euro te verkopen.

Eerste openbare presentatie

Coolblow wordt ook wel een onderdeel genoemdPotentiële IPO. We kunnen niet uitsluiten dat deze IPO (initiële openbare aanbieding) dit jaar alsnog zal plaatsvinden. Bij een beursgang zou het e-commerceteam 4 tot 6 miljard euro kunnen ophalen.

Als de IPO-verkopen van Grandvision en Coolblue doorgaan zoals gepland, staat HAL binnenkort op zichzelf 7 miljard euro in contanten, Wij geloven in KBC-papieren. In dit geval zal het Rotterdams fonds naar verwachting forse investeringen doen. Anders zal het bezit zijn zoals de vermelde spaarrekening.

Kortom

  • Beurswaarde: 12,5 miljard euro
  • Belangrijke bijdragen: Grandvision / Berley, Vobak, Poscolis, Coolblue en FD Media Group
  • Korting op de intrinsieke waarde van de portefeuille: 16,5%
  • Enkel dividendbeleid: 4% van de gemiddelde prijs over de maand december voorafgaand aan het dividend (exclusief onvoorziene omstandigheden)
  • Dividend over het boekjaar 2020: 4,7 euro of 3,2% van het totale dividend