oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse investeerder FMO biedt $ 5 miljoen extra aan Greenlight

(Agofin Agency) – Onlangs in de V.S.Lening van 21 miljoen aan Groen Geel FMO is terug op het gebied van zonne-energie. hij zal financieren Gebruik van Greenlight Solar Home-systemen in Sub-Sahara Afrika.

De FMO, een Nederlandse ontwikkelingsfinancieringsmaatschappij, wijst erop dat zij Een extra $ 5 miljoen Greenlight Planet Inc. is betrokken bij het leveren van zonne-oplossingen in Afrika.

De faciliteit, aangeboden in lokale valuta, stelt het bedrijf in staat om zijn zonne-energiesystemen voor thuisgebruik verder uit te rollen in Afrika bezuiden de Sahara.

“Greenlight zal de mensen onderaan de piramide van stroom voorzien. Een betere toegang tot energie draagt ​​bij aan het verbeteren van de productiviteit van het huis, de economische groei en kleine bedrijven”, Dat meldt FMO.

De leningsbelasting komt bovenop de bestaande faciliteit van 75 tot 10,75 miljoen van Greenlight FMO. Opgemerkt moet worden dat om de werking van de structuur te verbeteren, de financiële instelling in 2020 heeft deelgenomen aan een mobilisatie van $ 90 miljoen met verschillende ontwikkelingsbanken en financiële instellingen.

De Nederlandse bank heeft onlangs een lening van $ 21 miljoen verstrekt aan de Franse groene energie-ontwikkelaar Green Yellow voor de bouw van een zonne-energiecentrale in Nagronko, Burkina Faso.

Greenlight wordt beschouwd als een van de grootste leveranciers van op zonne-energie aangedreven huishoudelijke energieproducten in Afrika bezuiden de Sahara en Zuid-Azië en beweert sinds de oprichting zonneproducten te hebben geleverd aan meer dan 60 miljoen plattelandsconsumenten in meer dan 65 landen. In 2009.

Chamberline Mogo

Lees ook:

https://www.agenceecofin.com/investissement/0706-88944-burkina-faso-greenyellow-recoit-21-millions-pour-la-centrale-solaire-de-nagreongo-30-mw

READ  De Nederlandse exploitant bouwt 50 hectare strand in het Ephori-gebied