december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse journalist doodgeschoten: Charles Michael veroordeelt EU “aanval op waarden”

Naar aanleiding van de aanslag op een Nederlandse journalist die gespecialiseerd is in strafzaken, nemen de reacties toe. Pieter R. De Vries zwaargewond geraakt bij schietpartij in Amsterdam.

Deze woensdag veroordeelde de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, de “misdaad tegen de pers” en “de aanval op onze waarden van democratie en de rechtsstaat”. We zullen de persvrijheid blijven verdedigen’, twitterde België.

“Journalisten die onderzoek doen naar machtsmisbruik zijn geen bedreiging, maar een aanwinst voor onze democratieën en onze gemeenschappen. Onze gedachten en solidariteit gaan uit naar journalist Peter de Vries”, zei hij. Ursula van der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, Voor het Europees Parlement. De aanslag was al veroordeeld door de Nederlandse premier, die hem omschreef als ‘schokkend’ en ‘ondenkbaar’.

Veel doden in de afgelopen jaren

Vrijwillige liefdadigheidsinstellingen zonder grenzen reageerden ook en riepen op tot “snel en grondig onderzoek en veiligheidsmaatregelen tegen andere Nederlandse journalisten die het doelwit zouden kunnen zijn”.

De Nederlandse Europarlementariër was de eerste die het halfrond in Straatsburg toesprak om de “laffe aanval” op de inlichtingenjournalist te veroordelen. Sophie in Welt. “Voor de vijfde keer in vier jaar is een inlichtingenjournalist aangevallen. Hij bevindt zich tussen leven en dood. We moeten allemaal aan hem denken”, zei hij. “We moeten onze solidariteit met journalisten opnieuw bevestigen.” betreurde dat.

READ  Nederlandse hackers ontlopen aanval op Casey bijna - ICT News

Maltese journalist en blogger Daphne Caruana Galicië, die onderzoek deed naar corruptie, werd in 2017 vermoord. in 2018, Slowaakse inlichtingenjournalist John Kuczyk, En zijn verloofde Martina Kuznirova werden vermoord. Meest recentelijk, op 9 april Griekse journalist, Giorgos Caravas, Een crimineel expert, werd doodgeschoten voor zijn huis in de zuidelijke buitenwijken van Athene.