december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse journalist doodgeschoten in Amsterdam

De Nederlandse journalist Peter R.  De Vries op 15 februari 2019 in Amsterdam.

Ernstig Schotwond op 6 juli In Amsterdam heeft de Nederlandse criminele journalist Peter R. De Vries is overleden, blijkt uit een verklaring van zijn familie in de Nederlandse media op donderdag 15 juli RDL.

“Peter vocht tot het einde, maar kon de strijd niet winnen. Hij stierf en werd omringd door degenen die van hem hielden.”Dat zeiden familieleden van de 64-jarige journalist. ” Peter leefde volgens zijn overtuiging: “Op je knieën, je kunt niet vrij zijn”. We zijn trots op hem en zijn tegelijkertijd niet te overtuigen.”, Zij en meer.

“Het overlijden van Peter R. de Vries raakt mij diep. Het is bijna ondenkbaar.”, Gereageerd op Twitter Minister-president Mark Rutte.

Na de aanval op leven en dood, Peter R. De Vries werd opgenomen in het ziekenhuis waar hij werd neergeschoten en later ontslagen, waaronder een in het hoofd, in een straat in Amsterdam, toen het daglicht was. Hij verliet een tv-studio na een talkshow waar hij als gast optrad. De staatstelevisie NOS meldde dat getuigen vijf schoten hebben gehoord. De aanval trok veel reacties van journalisten en politici, ook in heel Nederland.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees dit ook In Nederland de bekendste inlichtingenjournalist die het doelwit was van de aanslag

De twee verdachten verschenen vrijdag kort voor de Nederlandse rechtbanken. De rechter in eerste aanleg verlengde de voorlopige hechtenis met twee weken, die door landelijke media werd geïdentificeerd als Kamil E., een 35-jarige Poolse man die in Maurice (midden) woont, en Delano G., een bejaarde Rotterdammer. . 21 jaar oud.

READ  Het Nederlands Museum heeft de EMYA 2021 Award gewonnen

“Trots en onoplosbaar”

Journalist en tv-presentator is een persoonlijkheid die in Nederland bekend staat om zijn rol in veel strafzaken. Hij bleef optreden als woordvoerder van de slachtoffers of in een hechte kring van belangrijke getuigen.

Na de aanval, Peter r. De Vries werd als één geprezen “Nationale held”, Die een fervent pleitbezorger voor gerechtigheid was, die de primaire focus was van het rapport over de ontvoering van Fir Freddie Heineken door Peer Baron in de jaren tachtig.

Lees onze redactie: Nederland dreigt met chaotische maffia

“Het viel ons toen gewoon op. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de familie van Peter, zijn partner en zijn familieleden.”, In een productverklaring genaamd RDL Phase-Pass, waarin staat dat het productiebedrijf Fremond Nederland is en RDL “De invloed van Peter is sterker dan welke daad van haat ook.”, Ze gingen door. Dat zei de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula van der Leyen, op Twitter “Diepe Tragedie” : “Inlichtingenjournalisten zijn essentieel voor onze democratieën. We moeten er alles aan doen om ze te beschermen.”

Wereld met AFP