december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse jumbo blijft uitbreiden in België

Een tweede Nederlandse dealer wil eind dit jaar “een twintigtal winkels” in België hebben. Twee keer zoveel als nu.

Momenteel in Vlaanderen sinds november 2019, wordt de Nederlandse supermarktketen Jumbo gehinderd door zijn expansie in België door de Govit-19-crisis. Maar de ambities blijven dezelfde: tegen het einde van het jaar telt een tweede Nederlandse dealer – achter de onveranderlijke Alt Delhaise – Draag 11 tot 20 Het aantal van zijn merken in het land.

Uiteindelijk is de groep, gevestigd in Vegala (Noord-Praband), van plan om nog 100 winkels te openen. Aan het einde van een uitbreiding Brussel en Wallonië zijn inbegrepen. Het Nederlandse merk, nu aanwezig in vier Vlaamse provincies (West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg), bevestigt dat zijn resultaten in België “meer dan verwacht” zijn.

5,36

Miljard €

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Jumbo met 5,3% tot 36 5,36 miljard.

10 miljard mark in zicht

Jumbo komt uit de positieve eerste helft. Was de totale omzet van de Nederlandse zender Stijging 5,3% tot 5. 5,36 miljard. In januari en februari was sprake van een groei met dubbele cijfers.

De overall performance van de geel-zwarte banner is hoger dan gemiddeld, waardoor Jumbo haar marktaandeel in Nederland kan vergroten naar 21,8%.

Jumbo-projecten In totaal 23 supermarkten open In de tweede jaarhelft brengt het zijn portfolio naar 720 winkels.