december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nee, deze foto toont niet de Nederlandse kroeg die stoelen verkoopt om boetes aan klanten te voorkomen

Copyright AFP 2017-2021. Reproductierechten zijn beschermd.

In de berichten, die duizenden keren zijn gedeeld op Facebook in Frankrijk en België, staat dat er een Nederlandse kroeg is.”Hij verkocht zijn gestoffeerde stoelen“Voor klanten voorkomen de politieagenten dat ze verbaal praten door middel van deze “truc.” Een advocaat die gespecialiseerd is in bestuursrecht is een “Slecht advies“Het viel ons toen gewoon op.

Een caféhouder in Nederland verkoopt zijn terrasstoelen voor € 5,- met daarin twee biertjes. Mensen zaten in hun eigen stoel en de politie kon er niets aan doen“, Zegt de begeleidende tekst Foto.

Facebook-screenshot, gemaakt op 27 april 2021

Waar is de foto genomen?

Door er nog veel meer te maken Omgekeerd zoeken naar afbeeldingenWe sluiten af ​​met het vinden van een artikel in de Nederlandse media getiteld “De Volskrant” met onze favoriete foto op de titel van de krant.

Het artikel verscheen op maandag 1 juni 2020 in restaurants, cafés en caféterrassen Kon heropenen, Onder voorwaarden (ontvangstcapaciteit is beperkt tot 30 personen, en wettelijke afstand tussen klanten). Het was toen “Truc“Dus terraseigenaren zullen niet geïnteresseerd zijn.

Dit komt overeen met de titel vermeld onder de foto, die een interventie triggert “zittende officieren“In het centrum van de stad”Haarlem“,”Geef aan een server aan dat klanten de reglementaire afstand van 1,5 m . niet respecteren“.

Vastleggen van website Volkskrant.nl, genomen op 27 april 2021

De foto is van een veel hogere kwaliteit dan de Facebook-berichten die ons interesseren.

Met behulp van het tabblad “vergrootglas” van de Invid-Weverify-tool (die gratis kan worden gedownload), kunt u een logo op het serverschild vinden door in te zoomen of het artikel rechtstreeks te downloaden. Inzoomen vermindert de kwaliteit van het beeld, maar zoiets vind je nog wel terug.”Coops“.

Screenshot van de tool Invit-Verify gemaakt op 27 april 2021

In het Volkskrand-artikel wordt ook gesproken over een “Coops”-café, waarin precies de regels staan ​​voor het heropenen van terrassen en het handhaven van beëdigde officieren. Dit is dus een goede aanzet.

READ  'Peter Bose geeft nieuwe hoop aan Nederlands voetbal'

U moet zoeken naar “Coops Harlem” op Google Map. De twee resultaten staan ​​op zichzelf, maar door implementatie Straatbeeld In een ervan merk je al snel dat je op de goede plek zit, vooral dankzij de gebouwen links en op de achtergrond.

Vastleggen van website Volkskrant.nl, genomen op 27 april 2021

EEN “Stedelijke mythologie

Dit is om contact op te nemen met het bedrijf. Ondervraagd door de AFP, ontkennen haar functionarissen categorisch dat deze “praktijk” werd nagestreefd.

Dit verhaal komt niet van ons. Foto genomen nadat de eerste gevangenis was gekaapt”, Ze zeggen.

“We weten niet wie deze stedelijke mythe is begonnen“Café legt uit.

AFP probeerde via de website VoxSkrand.NL in contact te komen met de bekende fotograaf, maar is tot op heden niet gelukt.

Om deze “truc” in Frankrijk te gebruiken, is het een “Slecht advies“Laurent Pitalt, advocaat bij Nowlow, is gespecialiseerd in managementrecht”, zegt David Cook, hoofd van het bureau van The Christian Science Monitor in Washington.

In Frankrijk kunnen in sommige gevallen restaurants verantwoordelijk zijn voor het ongemak veroorzaakt door de ongemakkelijke houtskool rond het terras, omdat mensen naar deze plek gaan omdat er een bar / restaurant is.“, Hij legt uit.”We hebben een voorbeeld van nachtelijk geluid“.

Met “Ik denk dat een soortgelijk initiatief in Frankrijk het restaurant zou toelaten op grond van verstoring van de openbare orde, omdat zijn initiatief een menigte zou aanmoedigen, en ergens zou hij verantwoordelijk zijn voor deze menigte.” Hij gaat door.

Door hier een einde aan te maken, kunnen we praten over de illegale bezetting van het publieke domein. Omdat het zijn klanten zijn die de openbare ruimte bezetten, beschouwt de gemeente, Wie gelooft dat het verkopen van stoelen aan klanten zal versterken”Het aanwijzingssysteem waar de Verlosser verantwoordelijk voor isVan de menigte.

Naast mogelijke administratieve sancties kan hij in het ergste geval worden vervolgd voor het in gevaar brengen van het leven van anderen.“, waarschuwt hij.

READ  Artikel 1: Leon wedt Nederlander Peter Bose op wederopstanding

In Frankrijk stelde de uitvoerende macht, ondanks een zwakke afname van de epidemie, zich ten doel om de beperkingen in mei geleidelijk op te heffen door de limiet van 10 km op de avond van 2 mei te verwijderen en de terrassen rond half mei te heropenen. 22 april Premier Jean Costex.

Emmanuel Macron noemde ook de hypothese wanneer de avondklok moet worden uitgesteld.

Deze foto verspreidde zich naar veel Europese landen.

In België werd het gedeeld Enkele honderden keren, Het ministerieel besluit tot vaststelling van gezondheidswetten bepaalt dat burgers het recht hebben Verzamel op maximaal 10 Buiten sinds begin april.

“Als mensen een drankje, tafel en stoelen kopen van de restauranteigenaar, houdt niets hen tegen om voor het restaurant te gaan zitten.”, Uitgelegd aan AFP Philip Simonard, advocaat en juridisch directeur van de Horega Federatie (Hotels, Restaurants, Cafés), die op 26 april 2021 werd geïnterviewd, dat als ze op een openbare plaats waren, ze geen privéterras zouden hebben dat eigendom is van het restaurant . “Vanaf het moment dat het restaurant het overneemt – en hij toestemming heeft om meubels te verkopen – verkoopt hij producten, geen dienst, dus hij staat volledig in zijn recht.”, Hij voegde toe.

Philip Simonard, aan de andere kant, legde uit dat vanaf het moment dat consumenten stoelen “doneren” aan restaurants, zoals deze publicaties aangeven, de restauranteigenaar zich zorgen kan maken door de politie, ‘Omdat we zullen zien wanneer hij de wet probeert te overtreden.’ Dit voorkomt dat de vloer opengaat, Tot 8 mei 2021. ‘Alsof je een schroevendraaier aan een dief hebt gegeven, heeft hij hem teruggegeven na de misdaad die hij heeft begaan.’ Afgaande op deze publicaties zei Philip Simonard: “Slecht advies”.

Deze publicatie is ook verspreid In Duitsland, Waar de meeste restaurants gesloten zijn, met zeldzame uitzonderingen. AFP interviewde Jerk Ennushat, hoofd publiek- en bestuursrecht aan de Ruhr-universiteit in Bochum. Hij noemde deze combinatie per e-mail “Werkt niet in Duitsland”, Stoelen verkopen zijn als een “Fantasie Bedrijf” Van de Verlosser. Wat betreft degenen die beweren slechts één stoel te kopen, zij zullen onderworpen zijn aan de rechtsstaat “Verborgen juridische fraude”, zei de advocaat.

READ  Marlon Reuser onder de Nederlanders

In Nederland werkt het niet, vertelde advocaat Stephen Juan op 28 april aan AFP: “Het gebruik van het etablissement of het terras voor commerciële doeleinden is verboden. Het is illegaal om ‘stoelen’ op het terras te verkopen.”

In Nederland kondigde de minister-president van Nederland Mark Rutte aan dat hij de anti-Govt zou verlichten.

Edit 29/04/2021 : Changement "hollandais" par "néerlandais" / Ajout citations des avocats belge, allemand et néerlandais