Hoorn Actueel

Traject meedoen in de samenleving voltooid (Foto aangeleverd)
Hoorn

Nieuwkomers voltooien traject meedoen in de samenleving

HOORN – Tientallen nieuwkomers met een verblijfsvergunning in Hoorn hebben het participatie verklaringstraject afgerond. Dit traject is een verplicht onderdeel van het inburgerings examen en wordt afgesloten met een feestelijke uitreiking. Wethouder Kholoud al Mobayed was bij de ondertekening en uitreiking van de verklaringen aanwezig.

Nederlandse kernwaarden

Via het participatieverklaringstraject maken de inburgeraars kennis met de Nederlandse kernwaarden zoals vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Zij leren meer over de gelijke rechten voor mannen en vrouwen, het recht om jezelf te ontwikkelen en carrière te maken door naar school te gaan, het vrij mogen   kiezen van je partner en het recht om je eigen mening te geven. In sommige landen waar de inburgeraars vandaan komen is dit niet mogelijk of normaal.

Welkom en inspireren

Wethouder Kholoud al Mobayed was namens het college bij de uitreiking aanwezig. Zij is zelf oud-inburgeraar en woont al 20 jaar in Nederland. ‘Ik ben erg blij dat deze nieuwkomers in Hoorn nu met een mooie ceremonie de participatieverklaring krijgen. Het is voor mij een mooie gelegenheid om hen in Hoorn welkom te heten en tegelijkertijd meer over mijn ervaringen hier te vertellen. Ik hoop dat ik hen heb geïnspireerd en aangemoedigd om te durven dromen en deze ook waar te maken’.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp