Hoorn Actueel

Foto: Westfriezen

Handbal

Nipte maar verdiende zege handbaldames Westfriezen

ZWAAG – Tornado 2 en WF Dames 1 bleken de laatste jaren gewaagde sportieve tegenstanders van elkaar en dat zou ook afgelopen zondag zo zijn. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en tot 5-5 ging het gelijk op. In het tweede deel van de eerste helft liep Westfriezen uit, door goed op tempo te spelen en het verdedigend beter op orde te hebben.

Verslag aangeleverd

Het werd zo zeven minuten voor rust een veilige 18-12. Doch waren de laatste vijf minuten van Westfriezen niet best. Tornado strafte dat af en er werd met 20-17 gerust.

Na rust werd er door beide teams makkelijk gescoord en verdedigend regelmatig aan de handrem getrokken, zonder dat het onsportief werd. Een marge van twee doelpunten bleef in het voordeel van de meiden van WF. Na 22-19, 24-22, en 28-25 werd het vlak voor tijd 29-28.

Een super spannend einde van de wedstrijd, waarin WF vlak voor tijd een twee-minuten-straf kreeg. Tornado kreeg hierdoor twee kansen op een presenteerblaadje, maar in het enthousiasme smoorde hun aanvalsplan, met een geruststellend balbezit voor Westfriezen tot gevolg.

Met de stand 30-29 kreeg Tornado in de extremis nog een 9-meter worp, maar die hielden de WF meiden juichend tegen. En zo kroop Westfriezen door het oog van de naald, maar daar zit dat oog ook voor.

Dinsdag speelt WF Dames 1 thuis!  3e ronde landelijke beker WF Dames 1 – VZV 2 Sporthal Zwaag, aanvang 20.00 uur U bent van harte welkom. Entree gratis!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp