Hoorn Actueel

Foto Schultz Marathon

Hoorn

Nog veel vragen over Marathon van Hoorn

HOORN – De gemeente Hoorn kan nog geen besluit nemen over het plaatsen van z.g.n. koelbaden tijdens de Marathon van Hoorn. Hoorn zegt dat er een landelijke werkgroep bezig is met het opstellen van een protocol voor de inzet van koelbaden maar dit protocol is nog niet goedgekeurd en het is ook niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren.

Eerder heeft de Veiligheidsregio NHN al aangegeven dat er beter naar een andere datum kan worden uitgekeken, een datum in een periode waarbij de temperatuur niet richting (sub)tropische temperaturen kan oplopen. De huidige datum van 7 juni 2020 waar de organisatie vanuit gaat ligt wel in het deel dat dit soort temperaturen anno 2020 mogelijk zijn met alle gevolgen van dien.

De gemeente Hoorn zegt wel dat de organisatie plannen heeft om subsidie aan te vragen, maar of dit is om koelbaden te kunnen neerzetten dat weet de gemeente niet. Wel zegt de gemeente op de hoogte te zijn van het gebruik van koelbaden bij de Dam tot Dam loop in 2019, deze werd voortijdig afgeblazen vanwege de te hoge temperaturen waardoor deelnemers in de problemen kwamen met hun gezondheid door oververhitting.

De organisatie zelf heeft al aangegeven dat 7 juni de voorlopige datum is, maar dat er wel een risico is dat het weer afgelast zou kunnen worden.

Reageer op dit onderwerp