oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nu is een Nederlands schilderij toegeschreven aan Diego Velasquez aangekomen in Orleans

Een Frans bedrijf lanceert een digitaal kunstcentrum in Dubai
Wanneer de kunst digitaal gaat

Is Diego Velasquez ontdekt? Een schilderij, tot dan toe in het Nederlands gepresenteerd, verrijkte op 2 juli de tentoonstelling van het Museum voor Schone Kunsten van Orleans over de Meester van de Spaanse barokschilderkunst.

Foto: AFP / VNA / CVN

Dit schilderij, met dank aan een particuliere verzamelaar, “St. Simon de Geelet“, In een pose die doet denken aan de andere apostelen van Velasquez.

Bedankt voor de verspreiding van afbeeldingen van de Orleans Exhibition “In de voetsporen van St. Thomas de Velasquez, in het stof van Sevilla“, Een kunsthandelaar wees directeur Guilloo Giants op dit werk workHispanic Society Museum Voorgesteld om naar New York, Velasquez te gaan.

Het voormalig hoofd Spaanse schilderkunst van het Louvre kon het schilderij op vrijdag 2 juli in het echt ontdekken en presenteerde de eerste analyse.

Stilistisch is het erg in contact met de wereld van Velasquez“De kunsthistoricus die in 2015 de Velasquez-tentoonstelling in het Grand Palais organiseerde, zei.

“Expliciet in uitvoering”

St. Simon de Geelet, een schilderij van Diego Velasquez. Foto 2 juli

Foto: AFP / VNA / CVN

Wat ik direct aan dit schilderij zie, is dat het een connectie heeft met Velasquez. Het komt heel dicht in de buurt van de factuur voor een Saint-Pierre getekend door Velasquez in 1622.’, vervolgde de deskundige, hij wil niet meer naar voren komen.

Dit is een rijpingsproces, dat een langzaam proces is. Ik wil niet overweldigd worden door de eerste posts van het schilderij. Het is geweldig, zeer goed uitgevoerd met een vaststelling op de factuur, een voor de hand liggende op de uitvoering“, analyseerde hij.

READ  Nederlanders kampen met een zware huisvestingscrisis

De kunstgeschiedenis is niet anders dan de archeologie. (…) We hebben alleen stukken, we proberen uit deze stukken een werkelijkheid te reconstrueren. Dit schilderij is ontleend aan de omgeving en heeft nu zijn context gevonden. Om een ​​klein beetje van zijn omgeving te laten ontwikkelen“, Vergeleken met M. Giants.

Om te zien of er meer of minder consensus is in de wetenschappelijke gemeenschap, moeten we dingen laten oplossen“, Hij voegde toe.

Als dit Velasquez niet is, betekent dit dat er een goede schilder is die in dezelfde jaren als Velasquez in Sevilla heeft gewerkt“Sevilla van de jaren 1620 bestaat nog steeds”Heel vaag “.

Gebaseerd op het museum van St. Thomas de Velasquez, treedt de tentoonstelling in Orleans in de voetsporen van de Spaanse schilder (1599-1660) en ontbrekende passages uit zijn serie over de apostelen.

AFP / VNA / CVN