oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Omarmd Nederlandse mondelinge test

Naar aanleiding van het uitlekken van een aantal van haar vragen op woensdagmiddag, heeft minister van Onderwijs Carolyn Desire besloten een alternatieve vragenlijst te implementeren voor de CE1D Nederlandse mondelinge toets, maakte ze donderdag 12.00 uur bekend.

De papers die gepland waren voor het experiment, dat werd uitgevoerd met alle middelbare scholieren, werden daadwerkelijk gepubliceerd op sociale netwerken.

CE1D Nederlandse mondelinge examens worden om organisatorische redenen meerdere dagen op FWB afgenomen. Op sommige scholen waren ze maandag al begonnen.

In geval van lekkage volgens de voorspelde procedure, zullen nu nieuwe papers over hetzelfde onderwerp maar vragen met andere bewoordingen worden gestuurd naar de scholen die deze test nog niet hebben georganiseerd. Die gaan ze dus de komende dagen voor examen doen.

Minister Taseer zei dat de lektest van woensdagmiddag niet vervormd had mogen worden en dat geen enkele student donderdag het betreffende examen had ingeleverd.

Klagen op X

Woensdag was het er al Een vraag uit de CE1D-wetenschapstest annuleren Deze keer vanwege internetblootstelling.

Na het massale lekken van vragenlijsten die leidden tot de algemene annulering van de CE1D- en CESS-examens in juni 2015, heeft de Federatie Walloniƫ-Brussel de veiligheids- en vertrouwelijkheidsregels voor externe certificeringsexamens drastisch gewijzigd.

Maar Carolyn Desire, die de afgelopen dagen met twee tekortkomingen werd geconfronteerd, zegt dat ze deze praktijken nu de komende weken wil evalueren.

Ter voorbereiding op de toetsen worden sommige ervan (praktijkervaring, mondelinge examens) uitgedeeld aan een groot aantal ‘stakeholders’ buiten de agenten en directies van het ministerie. Dit vergroot het risico op lekken veroorzaakt door kwaadwillenden en beledigt het werk van academische commissies en studenten gedurende dit schooljaar.“, aldus de minister.

READ  Een Dutch Beliefs International komt eraan!

Dit belet niet dat zij aangifte doet tegen X en een politieonderzoek verzoekt om de verantwoordelijken voor deze lekken te identificeren.