oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongeveer 200 Nederlandse toeristen komen naar Griekenland voor een beperkte vakantie

Zo’n 200 Nederlandse toeristen zullen een week in Griekenland verblijven in een hotel op het eiland Rhodos, maar zonder het recht om het bedrijf te verlaten.

Na de Israëli’s en Duitsers zullen zo’n 200 Nederlandse toeristen een week ‘all inclusive’ in Griekenland verblijven in een hotel op het eiland Rhodos, maar ‘zonder recht om te vertrekken’, vernam hij maandag. Grieks Ministerie van Toerisme.

Het bezoek van maandag aan Rhodos door Nederland is geen afwijking van de bestaande regelgevende maatregelen, zoals het establishment zei, “ze mogen alleen in hotels verblijven en in het zwembad baden.” Een ambtenaar van het Griekse ministerie.

Griekenland is beperkt tot 7 november en begint de beperkingen enigszins te versoepelen en is van plan het toeristenseizoen medio mei te openen, waardoor de verplichte zevendaagse isolatie voor alle reizigers die uit het buitenland komen, wordt geëlimineerd.

De toeristen zullen “een week in een all-inclusive hotel op Rhodos verblijven zonder de controlemaatregelen in het land te respecteren en zonder het recht om uit te gaan”, zei een ambtenaar van het ministerie van Toerisme.

Reizigers die in Griekenland aankomen, moeten binnen 72 uur een negatieve test op het coronavirus overleggen.

“Gevaccineerde Israëlische toeristen zijn niet de enigen die onderworpen zijn aan deze verplichtingen”, zei het ministerie.

Een proefproject

Tientallen Duitse toeristen arriveerden een week geleden in Heraklion, de hoofdstad van het eiland Kreta, naast Israëli’s die al in Griekenland reizen in het kader van een bilaterale overeenkomst.

Volgens het Griekse ministerie waren het vooral Duitsers die een tweede huis hadden in Griekenland en echter onderworpen waren aan de controlemaatregelen in het land.

READ  Nederlandse journalist doodgeschoten in Amsterdam

Volgens deze maatregelen mogen Grieken en andere inwoners van Griekenland alleen binnen hetzelfde gebied reizen nadat ze door de autoriteiten zijn aangemoedigd via sms (medisch onderzoek, apotheek, werk, lichaamsbeweging, begrafenis, enz.).

Volgens de Griekse media zullen in samenwerking met de Griekse en Nederlandse overheid 200 toeristen uit Nederland reizen in het kader van een proefproject via de Nederlandse operator SunWeb.

Het Griekse persbureau ANA meldde dat de toeristen, “van alle leeftijden, op maandagavond in Rhodos zullen aankomen onder het Transvavia-handvest en tot 19 april in het Mitsis Grand Beach Hotel zullen verblijven.” “Voordat we Griekenland verlaten.

Sinds de uitbraak zijn er in Griekenland meer dan 293.000 gevallen van het coronavirus en meer dan 8.800 doden gemeld, waarvan de meeste in de afgelopen maanden.