Hoorn Actueel

Bijeenkomsten

Ontmoet Nico Dijkshoorn in de Hoornse bibliotheek

HOORN – Nico Dijkshoorn noemde zijn bejaarde vader met alzheimer op tv een klootzak. Hij is al twee jaar niet bij hem op bezoek geweest. Dan moet ook moeder Nel na een beroerte naar een verpleeghuis. Wel in Aalsmeer, waar Gerard Joling woont, dus dat scheelt. Kort daarop sterven allebei zijn ouders. En blijft hij achter: het gezin waar hij altijd over klaagde is niet meer. Plotseling overkomt Nico iets waardoor alles verandert en groeit het besef dat hij misschien wel meer op zijn vader lijkt dan hij zou willen. Dijkshoorn toont zich op zijn kwetsbaarst in zijn nieuwe boek Ooit gelukkig (maart 2019).

Nico Dijkshoorn (1960, Amsterdam) is een multitalent. Hij schreef romans (onder meer De tranen van Kuif den DolderNooit ziek geweest), toneelstukken en treedt als gitarist en zanger veel op met zijn band The Hank Five. Hij maakte theaterprogramma’s, solo, maar ook met Ronald Giphart, Leon Verdonschot en Herman Brusselmans, schreef een boek over kunst en is al tien jaar lang de huisdichter van De Wereld Draait Door. Hij schrijft wekelijks een column in de Volkskrant, leverde bijdragen aan Draadstaal en Dit was het nieuws en leest maandelijks vijf audiocolumns voor op de Vlaamse Radio 1. Nico heeft 651.638 volgers op Twitter, twee kinderen, vier vrienden en Tanja.

Details:

  • 20:00 – 22:00
  • Wisselstraat 8, 1621 CT HOORN
  • Prijs: € 12,00
  • Leden-prijs: € 10,00

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp