oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Presentatie door Javier Tilroson, een Nederlander die een cursus moet halen

Trouw aan zijn nieuwe beleid, gebaseerd op de zoektocht naar meer getalenteerde jongeren, heeft Bordeaux een jonge Nederlandse vleugelspeler getekend en op jonge duiven gewed. Javairô Dilrosun Herta uit Berlijn.

Naam : Javairô Joreno Faustino Dilrosun
Nationaliteit : Nederlands
Leeftijd : 23 jaar
geboortedatum : 22 juni 1998
geboorteplaats Amsterdam
Snee : 1m75
Gewicht : 75 kg
Werk : Linkervleugel

Van Ajax naar Manchester City

Tilroson maakt deel uit van een lange lijst van jonge Nederlanders van Surinaamse afkomst die bij Ajax hebben getraind, zoals Gullit, Clueward of Riggard. Hij ging op 8-jarige leeftijd naar het trainingscentrum en speelde in alle soorten jeugd. Maar al snel, toen hij 15 was, raakten Engelse rekruten in hem geïnteresseerd. Op 30 juni 2014, toen hij 16 was, verliet hij zijn trainingsclub en tekende een 3-jarig contract om zich aan te sluiten bij het Manchester City Training Center. Zijn club, die Ajax destijds als een van de grootste talenten van de academie beschouwde, probeerde hem te behouden, maar de speler heeft een andere wens.

Op 19-jarige leeftijd, tijdens het spelen met Manchester U23, werd een van de beste jonge spelers van het U23-team erg jaloers (Juventus, Liverpool, Dortmund, Leipzig …). Meer wetend over de jeugd van Manchester United, zal Tilroson in het seizoen 2016/2017 exploderen in de Youth League, met 1 doelpunt en 3 assistenten in 5 wedstrijden. Hij speelt in 13 wedstrijden met beloften met 1 doelpunt en 3 assists.

Volgend seizoen moet hij tevreden zijn met de beloftenploeg, waarin hij 5 assists zal geven in 12 wedstrijden. Maar de jongeman was ambitieus en niet tevreden met zijn situatie.

READ  200 Nederlandse toeristen melden zich aan voor beperkte vakanties in Griekenland

Begin van professionele carrière bij Bundesliga

Tilroson, die nooit in het eerste elftal werd ingezet, verloor zijn geduld en verlengde zijn contract niet. Op 1 juli 2018 trad hij zonder contract toe tot de Bundesliga en tekende hij een 4-jarig contract bij Hertha Berlin, vooral in het belang van Juventus en Dortmund.

Vanaf het eerste seizoen begint de speler en speelt hij zijn eerste Bundesliga-wedstrijd tegen Schalke op 2 september 2018. In zijn eerste 4 wedstrijden scoorde hij 2 goals en gaf hij 3 assists. Helaas krijgt de speler te maken met terugkerende blessures (dijbeen-, ruggengraat- en spierblessure) en zal hij genoegen moeten nemen met 17 wedstrijden, waarvan er slechts 7 worden gespeeld. 2 goals en 4 assists voor zijn eer.

Tilroson kent alle soorten jongeren in zijn examen, van U15 tot geloofsovertuigingen. Hij krijgt zijn eerste en enige selectie op 19 november 2018 tegen Duitsland in de Nations League. Hij keerde tijdens de wedstrijd terug en zal zijn plaats moeten inleveren wegens een blessure, een blessure die hem 2 maanden van het veld zal houden.

Volgend seizoen zal erg op elkaar lijken met nieuwe blessures die de voortgang van de adolescentie belemmeren. Hij speelt in 23 Bundesliga-optredens met 3 goals en 2 assists. Op 4 mei 2020 verlengt de speler zijn contract met 2 jaar.

Helaas volgen de seizoenen elkaar op en zijn vergelijkbaar met Tilroson, die in het seizoen 2020/2021 opnieuw geblesseerd raakte, vooral in januari 2021 toen de kniebanden ernstig geblesseerd waren, waardoor hij bijna 2 velden uit was. Maanden. Uiteindelijk zal hij maar in 12 wedstrijden spelen.

Een verrassingsbezoek aan de Gironde

De club van Giron wilde vers bloed in de aanvallende animatie brengen en tekende een contract met de jonge Tilroson. De speler, die bij Ajax wordt beschouwd als een van de beste jongeren van zijn generatie, heeft met name door blessures moeite om het in hem gestelde vertrouwen opnieuw te bevestigen. Dit temperde ongetwijfeld het enthousiasme van clubs die spelers volgen sinds zijn vertrek in Engeland.

READ  Mergel. "Eindelijk terug", Nederlanders die Montmeal gewend zijn steunen geen thuisgevangenissen

Linkse training kan hij ook aan de rechterkant ontwikkelen. Hij is een jonge speler met uitstekende kwaliteiten, vooral triplet en techniek. Hij heeft verbazingwekkende bewegingen, in staat om de vijand in zijn eigen tempo te verwijderen. Hij heeft een goede aanval met zijn linkervoet. Maar hij is nog steeds een actieve speler, in staat om uit een wedstrijd te verdwijnen. Hij moet meer vooruitgang boeken en meer invloed hebben in het spel van zijn team. Hij moet meer zelf spelen en zijn kansen vaker benutten.

Grotere vraag dan de lichaamsbouw van de speler. In 3 seizoenen liep Tilroson een reeks blessures op, evenals Kovit, die 35 wedstrijden met Hertha Berlin miste en in totaal 312 dagen miste. Blessures hebben de voortgang van een speler aanzienlijk verminderd en ervoor gezorgd dat hij het vertrouwen in zijn kwaliteiten heeft verloren.

Dus het nemen van de club van Gironde met Tilroson is een echte gok dat hij gelooft dat hij de drempel kan overschrijden die jonge mensen in staat zal stellen het vertrouwen dat ze in hem hebben opnieuw te bevestigen. Als hij aan een blessure ontsnapt, zou Tilroson dit seizoen een van Girondin’s manifestaties kunnen worden.