oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Russisch oorlogsschip met Russische troepen nabij de Straat van Kerch – R.D.

Het Nederlandse oorlogsschip Everston was op 24 juni op weg naar de Russische territoriale wateren in de buurt van de Krim toen het twee Russische vliegtuigen duwde om “vanaf veilige afstand” in te grijpen. Nederland veroordeelt de “gevaarlijke” daad.

Nederland Hij werd aangeklaagd op 29 juni Russische gevechtsvliegtuigen voor ‘gevaarlijk’ gedrag tegenover een Nederlands oorlogsschip vorige week in de Zwarte Zee. Maar Moskou van zijn kant biedt een andere verklaring en benadrukt dat het in staat was om “het betreden van de territoriale wateren van de Russische Federatie” te vermijden.

Het incident, dat op 24 juni voor het eerst werd gemeld door het Nederlandse Ministerie van Defensie, werd ervan beschuldigd het oorlogsschip vijf uur lang “te blijven lastigvallen” terwijl Russische vliegtuigen in het zuidoosten waren. Van de Krim.

«[Les avions] Het Nederlandse ministerie zei in een verklaring dat “bommen en lucht van het oppervlak” als “raketten” werden gemonteerd. “Na enkele uren van intimidatie werden elektronische apparaten ontwrichtEvertson Er werden meer opgenomen”, kunt u meer lezen in een persbericht?

Moskou dringt erop aan te voorkomen dat het land binnendringt

Uitgegeven door het Russische Ministerie van Defensie Op zijn beurt een persbericht 30 juni presenteert andere feiten dan die beschreven door de Nederlanders.

In zijn persbericht verwijst het naar Moskou als een ‘oorlogsschip’. Kolonel Van de Nederlandse marine […] Kerch veranderde van koers en zette koers richting het water.” Het Russische ministerie van Defensie achtte het noodzakelijk om “Sukhoi Su-30-jagers en Sukhoi Su-24-bommenwerpers” te mobiliseren om “het betreden van de territoriale wateren van de Russische Federatie te voorkomen”.

READ  Nederlandse Robert D. Hahn, vliegwiel op New Feat 2021 Magnie Course

Een punt besproken door de Nederlandse minister van Defensie Ank Bijleveld-Schwartz oordeelde anders: “DeEvertson Iedereen heeft het volste recht om daarheen te gaan. Niets rechtvaardigt dit soort agressieve acties, die het risico op een ongeval onnodig vergroten. “

De Russische pers meldde dat militanten en bommenwerpers “op veilige afstand in de buurt van het Nederlandse marineschip vlogen”. Na een groot aantal Russische vliegtuigen, het oorlogsschip Evertson Het keerde onmiddellijk zijn koers van de Russische Federatie om en hervatte zijn eerdere koers.” De tekst concludeert: “De vluchten van Russische vliegtuigen werden uitgevoerd in overeenstemming met de internationale regels voor het gebruik van het luchtruim.”

oorlogsschip Evertson Maakt deel uit van het Carrier Strike-team Britse torpedobootjager HMS Defender. Eerder op de dag lanceerden Russische troepen luchtaanvallen op het schip, dat volgens Moskou de territoriale wateren van de Krim was overgestoken.