oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sifan Hassan, deze Nederlandse sprinter, moet zijn inspanningen verdubbelen om zijn historische reis te bereiken

Met uitzondering van supermannen zoals Bolt of Phelps, dromen de meeste atleten ervan om slechts één Olympische medaille te winnen. Deze laatste beloning herinnert hen aan dit uur van training en de reden voor dit offer. Atleet Sifan Hassan hoopt drie keer de headliner te zijn: de 1.500m, 5.000m en 10.000m. Een doelpunt lijkt onmogelijk, maar op de goede weg. Hij won al drie races (zes) en de eerste gouden medaille op de 5.000 meter. Maar geen tijd om te ademen. De rassen zijn verbonden. Met zo’n prestatie en ervaring is deze prestatie haalbaar.

Veel wereldrecords

Sporters van Ethiopische afkomst werden in 2013 natuurlijk omgevormd tot Nederlanders. Land waar ik vijf jaar geleden vluchteling werd. Voor zijn eerste race in de kleuren van zijn nieuwe land won hij zijn eerste internationale titel: Europees Kampioen Cross Country. Vanaf dat moment regenden de boomstammen naar beneden. Bijna achtereenvolgens verbetert het verschillende nationale records op evenementen van 1.000 tot 10.000 meter. Maar haar record beperkt zich niet tot Nederland… Momenteel heeft ze drie Europese records van 1.500, 5.000 en 10.000 m, twee wereldrecords per mijl (1.609 m) en af ​​en toe een race. Dat is het.