Hoorn Actueel

Foto aangeleverd
Sport

Sportpenning voor Mieke van Loon kampioene Kolfsport

HOORN – Maandag 9 september ontving mevrouw Mieke van Loon uit Hoorn een bronzen sportpenning uit handen van wethouder Kholoud al Mobayed (Sport). Mevrouw Van Loon heeft in april 2019 het Nederlands Kampioenschap van de Kolfsport gewonnen.

Mevrouw Van Loon (80 jaar) kolft al ruim 20 jaar bij RSJ Berkhout. Ze heeft al meerdere keren in de finale van het Nationaal Kampioenschap gestaan. Op zaterdag 6 april 2019 was het raak; mevrouw Van Loon stond in Dorpshuis ’t Centrum in Venhuizen op de hoogste trede en werd gehuldigd als Nederlands Kampioene in de Kolfsport.

Sportpenningen en oorkondes

De gemeente reikt aan sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. Sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde. Uiteraard gelden dezelfde voorwaarden voor aangepast sporters.

Voorwaarden sportonderscheiding

De sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op de pagina Sportonderscheidingen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp