oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Talentboost School organiseert Nederlandse lessen voor Alephone kinderen

Vier weken achtereen in juli ontdekken kinderen en jongeren hun talenten in een taalrijke omgeving. In taalateliers leren ze over verschillende interessegebieden zoals technologie, sport, muziek, media … Dit jaar werkt OCB bijvoorbeeld nauw samen met Jeugd en Muziek Brussel. Door middel van kunst, yoga en dans leren kinderen goed Nederlands begrijpen en spreken.

Dankzij de samenwerking met de Bockelberg Library kunnen deelnemers hun handen rollen, aan hun verbeelding werken, boeken en leessessies en workshops doorlezen. Maar ook andere talenten worden breed gepromoot. Bijvoorbeeld tijdens een sportdag in Elizabeth Park, of tijdens studies bij de Brazilian Jiu Jitsu Club. Kinderboerderij Waterhof is onderdeel van een dagprogramma dierenverzorging.

“Nederlands leren is niet gemakkelijk voor nieuwkomers, niet voor veel leerlingen die thuis spreken op onze Brusselse scholen”, legt Brussels minister Sven Gates uit, die verantwoordelijk is voor het Nederlandstalig onderwijs aan het VGC College. “Het is belangrijk om op een speelse manier het contact met Nederlanders te stimuleren en te onderhouden, zeker als de school in de zomermaanden weg lijkt te zijn.”

Het hele schooljaar door worden er “verfrissende momenten” georganiseerd rond talen, spelletjes en excursies. Kinderen worden actief begeleid naar taalkundige vrijetijdsactiviteiten op basis van hun interesses en capaciteiten.

READ  Russisch oorlogsschip met Russische troepen nabij de Straat van Kerch - R.D.

Dit jaar vindt de Talen-t-boost plaats van 5 tot 30 juli op campus Cominius in Gokalberg.

Zomerschool

Ook het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschap organiseerde de eerste twee weken van juli zomercursussen. In de ochtend volgden de leerlingen het advies van hun school op en werkten ze aan hun leerdoelen. De nadruk werd gelegd op Nederlands en wiskunde. In de middag was er een verrijkingsprogramma waarbij de vaardigheden van de leerlingen werden uitgedaagd. Ongeveer veertig studenten deden mee.