Hoorn Actueel

Theater

Theater na de Dam zoekt spelers

HOORN – Trans!, de jongerenafdeling van productiehuis Het Gezelschap, is op zoek naar jongeren die mee willen spelen in een theaterstuk dat op 4 mei wordt uitgevoerd op het voetbalcomplex van Hollandia in Hoorn.

Trans! maakt jaarlijks een voorstelling als onderdeel van Theater na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun voorstelling.

Dit jaar speelt Trans! Theater op de Dam op locatie, te weten op het sportcomplex van de Hoornse voetbalvereniging Hollandia. Onder leiding van regisseur Lore Koelemeijer maken spelers in de week van 27 april tot en met 3 mei een voorstelling welke op maandag 4 mei drie keer op het complex gespeeld zal worden.

Voor de spelers wordt op 21 maart een kennismakingsdag georganiseerd. Op 29 maart zullen de spelers ouderen interviewen over hun herinneringen aan de oorlog. Daarnaast zullen de spelers ook nog op 25 april naar Amsterdam gaan waar op de Theaterschool een landelijke bijeenkomst plaatsvindt voor alle deelnemers aan Theater na de Dam.

Trans! zoekt voor deze voorstelling jongeren tussen de 14 en 20 jaar die mee willen doen en mee willen spelen. Aanmelden kan via info@productiehuishetgezelschap.nl Meer informatie: www.productiehuishetgezelschap.nl

Reageer op dit onderwerp