oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tokio: Nederlanders isoleren ‘Olympische gevangenis’

Kovit, die geïsoleerd was in Tokio en geïsoleerd in een hotel, werd positief getest, waarbij Nederlandse atleten woensdag aan de kaak stelden wat zij de “Olympische gevangenis” noemden en meer tijd in de open lucht eisten.

Alle atleten die naar Japan komen om deel te nemen aan de Olympische Spelen, worden dagelijks getest en als ze positief zijn, moeten ze zich isoleren of in het ziekenhuis worden opgenomen. Het Nederlands Olympisch orgaan heeft dinsdag al “onaanvaardbare” voorwaarden gesteld aan het isolement van zes leden van zijn delegatie in Tokio.

In een video die woensdag op Instagram werd gepost, zei Skater Candy Jacobs, 31, dat hij acht dagen nadat hij in de isolatie was gegaan positief had getest op het coronavirus. “Gisteren zijn we in staking gegaan omdat we buitenlucht nodig hadden, voor wat dan ook (…), omdat er niets open stond. De ramen zijn gesloten, de deuren staan ​​niet open. Dit is verkeerd”, merkte hij op.

Helaas kwamen Skater en zijn vijf kameraden en kameraden – Taekwondoist Reshmi Oking, uitvoerend lid van het roeiteam, enkele beeldhouwer Finn Florigen en tennisser Jean-Julian Roger – niet uit hun hotellobby. . Na zeven tot acht uur te hebben gezeten, hadden ze volgens Candy Jacobs 15 minuten per dag toegang tot het open raam.

Reshmi klaagde ook bij Okin dat toen iedereen opgesloten zat in hun kamers, de Nederlanders alleen naar buiten mochten om hun eten te halen, wat “elke dag hetzelfde was”. Taekwondoist plaatste een video op Instagram waarop het uiterlijk te zien is van een vogelverschrikker die op een veldbed zit met haar spullen en sportuitrusting. ‘Nieuwe gevangene in de Olympische gevangenis. Ik heb een nieuwe vriend die Bob heet. Hij is klaar om te vechten,’ vroeg ze plagend.

LQ / AFP

READ  Sifan Hassan, deze Nederlandse sprinter, moet zijn inspanningen verdubbelen om zijn historische reis te bereiken