oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tour de France 2021: Nederlander Mollema wint alleen

De 34-jarige Nederlandse renner won zaterdag 10 juli de 14e ronde van de Tour de France, in combinatie met Carcassonne en Quilon.

Het Trek-Sekafredo-team stuurde Rider 14-renners uit de groep zonder hem van een afstand van veertig kilometer te pakken te krijgen.

Vier jaar na het winnen van een middelgebergteplatform in Bulle-en-Vele, behaalde Mollema zijn tweede overwinning. De 34-jarige Nederlander heeft een “monument” op zijn palmares staan, de “Ronde van Lombardije” (2019).

Deze 183,7 kilometer lange fase, met uitgesproken opluchting, kwam pas na ruim anderhalf uur ononderbroken racen tot stand. Een team van tien renners nam de leiding (Poels, Woods, Cattaneo, Fraile, Chaves, Konrad, Higuita, Mollema, G. Martin, Meintjes) en vier tegenaanvallers (Pache, Rolland, Madouas, Gesbert).

Pokémon verliet de Pelton-pauze 4 minuten voordat hij de ruige wegen van de Mollema Upper Ad Valley opruimde. Michael Woods uit Canada wist ondanks de val de bolletjestrui van de berg te veroveren.

Houd er rekening mee dat de auto aan het begin van de week niet was, zoals de Fransman Warren Barquis, die vrijdag betrokken was bij een zwaar ongeval.

Op zondag passeert de race tussen Céret (Pyrénées-Orientales) en Andorra La Vella in de 15e etappe, op het hoogste punt, de haven van Envalira, op 2408 meter boven de zeespiegel. Steile bas (Pexalis) van het eerste type en snelle afdaling in de laatste 20 kilometer.

READ  De Nederlandse exploitant bouwt 50 hectare strand in het Ephori-gebied