oktober 3, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VGC moedigt je aan om Nederlands te leren tijdens de vakantie

Voor de zestiende keer organiseert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) het Onderwijscentrum Brussel (OCB) in de hoofdstad.Efficiëntie verhogen“Vakantieaanbod voor anderstalige nieuwkomers en kinderen met een andere moedertaal die moeite hebben met het Nederlands. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar leren de Nederlandse taal spelenderwijs.

Gedurende vier opeenvolgende weken in juli ontdekken kinderen en jongeren hun talenten in een taalrijke omgeving. In taalworkshops leren ze over verschillende interessegebieden zoals technologie, sport, muziek, media …

Dankzij de samenwerking met de Boykelberg Library krijgen deelnemers de kans om de handen uit de mouwen te steken, aan hun verbeelding te werken en de rijkdom van boeken te ontdekken door middel van leessessies en workshops.

Ook andere talenten worden volop gepromoot, bijvoorbeeld tijdens een sportdag in Elizabeth Park of tijdens een stage bij de Brazilian Jiu Jitsu Club.

Onderdeel van dit programma is een dierenverzorgingsdag op Kinderboerderij Waterhof.

“”Nederlands leren wordt thuis niet gesproken door nieuwkomers en veel leerlingen op onze Brusselse scholen, vooral tijdens de zomermaanden. Wij vinden het dan ook belangrijk om op een hele leuke manier het contact met Nederlanders te stimuleren en te onderhouden.De Brusselse minister Sven Gates (Open VLD), die verantwoordelijk is voor het Nederlandstalig onderwijs binnen het VGC College, legde het donderdag uit tijdens een excursie.

Het hele schooljaar door worden er ‘opfrismomenten’ georganiseerd rond talen, spelletjes en excursies. Op basis van hun interesses en capaciteiten worden kinderen actief begeleid naar taalrijke vrijetijdsactiviteiten.

Dit jaar vindt TalentPost plaats van 5 tot 30 juli op de Cominius-campus in Gokalberg.

READ  Nu is een Nederlands schilderij toegeschreven aan Diego Velasquez aangekomen in Orleans

In hetzelfde geval…

Dwarsweergave Sinds 06/02/2020