oktober 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier Nederlanders dicht bij Dash uitgeleverd aan Nederland

De kwestie van de repatriëring van de families van leden van de Islamitische Staatsgroep heeft in het land tot scherpe kritiek geleid.

De Koerdische autoriteiten in Syrië hebben zaterdag vier Nederlanders, waaronder drie kinderen, die dichtbij militanten van Islamitische Staat (IS) stonden, overgedragen aan de Nederlandse ambassade in Syrië, die in Nederland op scherpe kritiek is gekomen. Volgens Koerdische en Nederlandse functionarissen gaat het om een ​​vrouw en haar twee kinderen – twee jongens van twee en vijf jaar – en een 12-jarige jongen.

“Op verzoek van de Nederlandse regering… Subtiele zaken werden overgedragen aan de Diplomatieke Commissie “AkkoordVan de moeder van laatstgenoemde, maakte Abdel Karim Omar, een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Koerdische autoriteiten, bekend.

Tamara Puruma, de advocaat van de vrouw en haar twee kinderen, bevestigde aan AFP dat het Ilam B en haar twee jongens waren. Hij legde uit dat onder vergelijkbare omstandigheden mensen uit Syrië, die ooit op Nederlandse bodem waren gekomen, ervan werden beschuldigd lid te zijn van een terroristische groepering en in voorlopige hechtenis werden gehouden. Advocaat vindt het een typfout”VergelijkbaarZal worden toegewezen aan zijn cliënt en zijn kinderen zullen worden opgevangen door de kinderopvang.

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Justitie, die werd geïnterviewd door AFP, weigerde commentaar te geven op de zaak, maar beloofde dat er informatie zou komen.S avonds.

“Een specifieke diplomatieke missie”

De kwestie van de deportatie van ISIS-familieleden leidde tot felle kritiek in Nederland en verdeelde de aftredende regering, waarbij sommigen de humanitaire benadering verdedigden, terwijl anderen de veiligheidsdimensie steunden. Dit is een aanpak”OnbegrijpelijkLiberaal-liberaal parlementslid Ingrid Michon op Twitter. “De vijand ISIS hierheen brengen is onacceptabel en ondraaglijk. Deze vrouwelijke terroristen hebben het recht verloren om voor altijd voet op Nederlandse bodem te zetten., extreemrechtse MP voegde Kirt Wilders toe.

READ  Daisy, een Nederlandse dictator die jongeren helpt het hoofd te bieden

De vier Nederlanders werden overgedragen aan een delegatie bestaande uit Emile de Bont, de speciaal gezant van Nederland voor Syrië en Dirk John Nieuwenhuis, directeur Diplomatieke Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Dit is een specifieke diplomatieke missie en mijn regering heeft besloten deze uit te voeren zoals de Nederlandse rechtbank in deze specifieke gevallen heeft geoordeeld.”, benadrukte Emile de Bont tijdens de persconferentie.

Volgens Nederlandse functionarissen wonen er in Syrië of buurland Turkije minstens 220 Nederlandse kinderen, van wie 75% jonger is dan vier jaar. 75 van hen, samen met 30 Nederlandse vrouwen en 15 mannen, leven in door Koerden gerunde kampen.

Zie ook – Syrië: “We zien de heropleving van Dash», betreft Florence Barley