december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vlucht MH17: Nederlandse rechters zoeken ‘opheldering’ voor nabestaanden

Toen het bewijs begon in het proces tegen drie Russen en een Oekraïner, waren enkele familieleden van de slachtoffers in de rechtszaal van de rechtszaal en probeerden ze niet te verschijnen voor hun aandeel in de Boeing 777-crash.

Het proces begint in maart 2020, maar zal met verschillende juridische debatten te maken krijgen, voornamelijk over de acceptatie van bewijs.

Tot op heden heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de MH17-crash opgeëist.Dat zegt Hendrik Steinhuis, opperrechter van de rechtbank Schiphol.

Beperkt aanbod. 1 voor 2 maanden vrijblijvend

De aanklager zei dat drie Russen, Sergei Dupinsky, Igor Kirkin en Oleg Povladov, en de Oekraïner Leonid Kartchenko werden beschuldigd van deelname aan de raketlancering. Dhr. Pavladov heeft de enige wettelijke vertegenwoordiging.

Het is belangrijk dat het onderzoek in het algemeen openbaar is voor de gemeenschap en vooral voor familieleden, zodat na vele jaren onderzoek de uitkomst van het onderzoek duidelijk is.Zei de rechter.

De rechtbank zal proberen het bewijsmateriaal te onderzoeken om licht te werpen op drie belangrijke vragen.

– Een bredere kwestie –

Is vlucht MH17 neergeschoten door een BUK-raket? Werd een BUK-raket afgevuurd vanaf een boerderij in de buurt van Pervomysky? Speelde de verdachte daarbij een rol?’, berekende meneer Steinhuis.

Hypothese dat Boeing is neergeschoten door een BUK-raket die is afgevuurd door pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne.”Hoofdscène“Door de rechter, maar de rechtbank zal andere principes overwegen waarbij het apparaat door een ander vliegtuig is neergeschoten.

Dit document bevat 65.000 pagina’s en enkele honderden uren beeld- en geluidsmateriaal.

READ  De Nederlandse kruidenier kwam naar Frankrijk voor een picknick

Zo belangrijk, niet elk detail kan worden besproken“, aldus de heer Steinhuis.

Na onderzoek van het bewijsmateriaal, krijgen de zaak en de verdediging de kans om kwesties aan de orde te stellen in het proces, dat loopt tot 9 juli. Nabestaanden van de slachtoffers kunnen in september naar de rechtbank stappen.

Een Boeing 777 op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur werd op 17 juli 2014 doodgeschoten in een gewapend conflict met pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne.

In mei 2018 stelde een team van internationale onderzoekers onder leiding van Nederland vast dat het vliegtuig was neergeschoten door een BUK-raket vanaf de 53e Russische luchtmachtbasis in Koersk (zuidwesten).

– “Geladen met emotie“-

De verdachten zijn vier hooggeplaatste pro-Russische separatisten uit Oost-Oekraïne.

De beste van allemaal, Igor Kirkine, bijnaam “Strelkov“(“schutter“), Was een van de belangrijkste separatistische commandanten aan het begin van het conflict met het Oekraïense leger vijf jaar geleden, en was destijds waarschijnlijk hun belangrijkste vertegenwoordiger.

Oekraïense functionarissen zeggen dat Sergei Dupinsky, een veteraan van de Sovjetoorlog en de Eerste Tsjetsjeense Oorlog in Afghanistan, in verband is gebracht met de Russische militaire inlichtingendienst GRU.

Oleg Povladov, een voormalig lid van de Russische Special Forces en plaatsvervangend leider van Dabinski, zei in november 2020 dat de raket die werd vervolgd voor het laten vallen van het apparaat, geen tekenen van afname vertoonde.

Leonid Kartchenko was ook verbonden met separatistische inlichtingendiensten op het moment dat het vliegtuig op MH17 werd vernietigd.

Het proces begint in Schiphol Court in Amsterdam, waar een steen werd gegooid vanaf de luchthaven en Boeing vertrok. Van de 298 slachtoffers waren er 196 Nederlanders.

READ  Geïsoleerde Nederlanders veroordelen 'Olympische gevangenis'

AFP


L’application L’Express

Volg de analyse en encryptie waar je ook bent

Download de app

Download de app

In een dag “Emotioneel geladen“In mei onderzochten rechters het wrak dat is veroorzaakt door de impact van een vliegtuig van Malaysia Airlines als onderdeel van de eerste test van een ophanging op een Nederlandse luchthaven.

AFP


meningen

Ultimatum

Column Toner Krediet: Laura AquavivaChristoph Toner

Economie

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula van der Leyen, 14 juli 2021 in BrusselPK Abadi, klimaatmanager, Tikehaw Capital

Sleutels tot macht

Frankrijk, Parijs, 14 december 2019, Portret van François Pasin.Francois pasin

chronisch

Sylvain Kasteel.Uitgegeven door Sylvain Fortress