Hoorn Actueel

Politiek

VOCHoorn bang voor bouwstop woningen door stikstofuitspraak

HOORN – Door een uitspraak van de Raad van State zijn in heel Nederland diverse bouwprojecten geschrapt of stilgelegd. Alles draait om het Programma Aanpak Stikstof (PAS), met dit programma wil de landelijke overheid de hoeveelheid stikstofooxide en ammoniak terug te dringen om zo de 160 Natura-2000 gebieden te ontzien.

De Raad van State oordeelde dat PAS niet voldoet en dat de overheden zoals het Rijk, de provincie en de gemeenten toestemming geven voor projecten die er juist voor zorgen dat er nog meer stikstof wordt geproduceerd. Voorbeelden zijn nieuwe wegen en fietspaden maar ook woningbouw.

In de directe omgeving van Hoorn zijn diverse Natura-2000 gebieden te vinden, zoals het Markermeer & IJmeer, Polder de Zeevang, Eilandspolder en het IJsselmeer.

VOCHoorn fractievoorzitter Aart Ruppert heeft het college daarom een viertal vragen gesteld over PAS en mogelijke bouwstop op nieuwbouwwoningen

  1. Wat is de impact op Hoorn van de stikstofuitspraak van de Raad van State?
  2. Komt de woningbouwontwikkeling in de Bangert en Oosterpolder en het Holenkwartier in gevaar?
  3. Wat zijn de consequenties van deze uitspraak voor de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Zevenhuis?
  4. Dreigen deze voor Hoorn zo belangrijke ontwikkelingen door deze uitspraak in gevaar te komen?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp