december 2, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor moord veroordeelde Nederlander aangehouden in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is donderdagavond een Nederlandse voortvluchtige aangehouden. Amstellodamois, 26, werd door de natuur tot levenslang veroordeeld voor zijn rol in een dodelijke schietpartij die in december 2019 uitbrak in Almer, Nederland. Hij werd gezocht door de Nederlandse autoriteiten.

De Nederlandse politie had meerdere keren gebeld om informatie over de woning van de voortvluchtige. Dankzij een nieuwe buis kon ze de verdachte donderdag opsporen. Een Belgisch politieteam heeft hem donderdagavond aangehouden, samen met de Nederlandse politie. De man verzette zich hevig, maar werd al snel verslagen.

Nederland heeft België gevraagd de verdachte uit te leveren. De jongeman is uiteraard veroordeeld voor betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij op 21 december 2019 in Almer. Naar alle waarschijnlijkheid begon de schietpartij in het kader van drugshandel. Een 35-jarige man uit Utrecht overleed ter plaatse.

14 jaar in de gevangenis

Een verdachte, L.M., 21, werd al snel gearresteerd. De tweede verdachte, de 26-jarige Amstellodamois, is tot nu toe ontsnapt aan de politie. Eerder dit jaar werd hij echter al veroordeeld. Normaal werd hij veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf. L.M. voor dezelfde zin.

Belka – Grafiek Belka

READ  Als de ene Nederlander de andere verbergt!