juni 8, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom de Nederlandse economie goed omging met de epidemie

Grote glimlach Op woensdag wordt het tentoongesteld op de terrassen van cafés In Nederland. Niet alleen omdat Nederlanders eindelijk buiten kunnen ontbijten of dineren – de openingstijden zijn verruimd van 06.00 uur tot 20.00 uur – maar de economie is relatief goed ondanks een epidemie die een deel van de wereldeconomie heeft veroorzaakt. Zijn knieën.

Toegegeven, in het eerste kwartaal van 2021 kromp de Nederlandse economie met 0,5% ten opzichte van eind 2020, iets beter dan de eurozone. Samenvatting 0,6% . De overheidsuitgaven zijn relatief aanzienlijk gestegen, voornamelijk Directe ondersteunende activiteiten Voor het inkomen van veel werknemers. Daarentegen zijn de inkomsten minder gedaald dan in andere eurolanden, stelt het Nederlands Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Tegen eind 2021 zal de schuld naar verwachting stijgen tot 58% van het bbp, ruim onder de Europese limiet van 60%. En De Europese Commissie wacht op hem Volgend jaar zakt het naar 56,8%. Hoewel het land al twee kwartalen op rij in een recessie zit met een negatieve groei, staan ​​nu alle signalen op groen.

READ  De Nederlandse chipmakerfabrikant verdubbelt bijna het orderboek van ASML