Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Gerechten

Wat eten wij vandaag: Boeuf Bourguignon met paprika en spruitjes

Boeuf Bourguignon met paprika en spruitjes

Wat eten wij vandaag: Boeuf Bourguignon met paprika en spruitjes Wat eten wij vandaag: Boeuf Bourguignon met paprika en spruitjes Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 800 g runderriblappen
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 250 g champignons
  • 50 g boter
  • 2 el volkoren tarwemeel
  • 500 ml rode wijn
  • 1,5 l runderbouillontabletten
  • 50 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • 20 g verse gemengde kruiden (laurier, tijm, rozemarijn, oregano)
  • 70 g tomatenpuree
  • 350 g spruitjes, schoongemaakt
  • peper en zout

Instructies

  1. Haal het vlees een half uur voor het koken uit de koelkast.
  2. Pel en hak de uien en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in ringen. Maak de champignons schoon.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de boter in een diepe braadpan (pan moet in de oven kunnen). Meng het vlees met het meel en eventueel peper en zout. Bak het als de boter bruin begint te worden op een matig vuur in een paar minuten een beetje bruin, telkens omscheppen. Leg het op het omgekeerde deksel van de pan. Doe de rest van de boter in de pan en roerbak de ui, knoflook en paprika hierin 4 minuten. Schep de champignons, spekblokjes en kruiden (met takjes kan) erdoor. Zet het vuur hoog. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn en ¼ l water in de pan. Verkruimel de bouillontabletten erover. Breng aan de kook en meng goed. Schep het vlees erdoor. Het vlees moet net onder staan (eventueel nog wat heet water toevoegen). Breng weer aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet in de warme oven. Stoof het vlees 2½ uur (wat langer mag ook).
  4. Schep na 1¾ uur de spruitjes erdoor en stoof ze de laatste drie kwartier mee. Lekker met rijst, pasta of aardappelen.

Note!

Tips: Voor de kruiden kun je ook gemengde Provençaalse kruiden gebruiken of Italian Spice Mix.

Reageer op dit onderwerp