Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Gebakken broccolirijst met duivelse drumsticks

Gebakken broccolirijst met duivelse drumsticks

Wat eten wij vandaag: Gebakken broccolirijst met duivelse drumsticks Wat eten wij vandaag: Gebakken broccolirijst met duivelse drumsticks Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 500 g drumsticks
  • tabasco
  • 3 el tomatenketchup
  • 6 el olijfolie
  • 400 g rijst
  • 600 g broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el koriander, grof gehakt

Instructies

  1. Bestrooi de drumsticks met wat peper en zout en wrijf ze naar smaak in met wat druppels Tabasco en de ketchup.
  2. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak hierin de drumsticks op matigvuur, volgens de aanwijzingen op de verpakking, rondom goudbruin en gaar.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
  5. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  6. Pel en hak de knoflookfijn.
  7. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de broccoli ca. 5 minuten.
  8. Voeg de knoflook en de rijst toe en roerbak nog ca. 5 minuten.
  9. Breng op smaak met wat peper en zout en de helft van de koriander.
  10. Verdeel de drumsticks (met wat van de tomatenolie) en de broccolirijst over 4 borden.
  11. Bestrooi met de rest van de koriander.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp