Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Gerechten

Wat eten wij vandaag: Groene kool ‘pasta’ met tomaten-, gehakt- en paddenstoelensaus

Groene kool 'pasta' met tomaten-, gehakt- en paddenstoelensaus

Wat eten wij vandaag: Groene kool ‘pasta’ met tomaten-, gehakt- en paddenstoelensaus Wat eten wij vandaag: Groene kool ‘pasta’ met tomaten-, gehakt- en paddenstoelensaus Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • olijfolie
  • 200 g mager rundergehakt
  • 500 ml tomatenblokjes
  • 1 el Italiaanse kruidenmix
  • 1 groentebouillontablet
  • 400 g groene kool
  • peper en zout
  • 3 el oude kaas, geraspt

Instructies

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote doormidden of in vieren. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpannetje en roerbak hierin het gehakt een paar minuten tot het rul is. Als er bij het bakken veel vocht in de pan is gekomen dan kun je dat afgieten. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe. Verkruimel de bouillontablet erboven. Breng al roerende tegen de kook aan en laat op een heel laag vuur ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Snijd ondertussen de kool in smalle repen. Breng een flinke laag water aan de kook (eventueel met wat zout) en kook hierin de koolreepjes 5 minuten. Afgieten en heel goed laten uitlekken.
  3. Roer een scheutje olijfolie door de saus. Proef en voeg eventueel peper en wat zout toe. Verdeel de kool”pasta” over 2 borden. Schep de saus erover en bestrooi met de kaas.

Note!

Tips: - In plaats van groene kool kun je ook courgettereepjes gebruiken als ‘pasta’. - Voeg voor een lekker pikantje, wat hete pepersaus aan de tomatensaus toe.

Reageer op dit onderwerp