Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Gerechten

Wat eten wij vandaag: Pasta met aubergine, paprika en tomaat

Pasta met aubergine, paprika en tomaat

Wat eten wij vandaag: Pasta met aubergine, paprika en tomaat Wat eten wij vandaag: Pasta met aubergine, paprika en tomaat Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 4 sneeën witbrood, licht geroosterd
  • 4 sneeën bruinbrood of, licht geroosterd
  • 300 g penne
  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 1 rode paprika of, in kleine blokjes, zonder zaadjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g trostomaten, in stukjes
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • handje rucola, om te garneren

Instructies

  1. Maal het brood tot grove kruimels in een blender of keukenmachine en houd apart. Kook de pasta beetgaar.
  2. Verhit intussen 3 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de knoflook, aubergine, paprika en ui 4-5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze 3-4 minuten mee.
  3. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het broodkruim krokant. Giet de pasta af en schep deze met de yoghurt, kruiden, zout en peper door het groentemengsel.
  4. Schep het gerecht in diepe borden en bestrooi met het broodkruim en wat rucola.

Note!

Tips - Vervang de Griekse yoghurt door ricotta of mozzarella. - Neem pijnboompitten in plaats van broodkruim.

Reageer op dit onderwerp