Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Gerechten

Wat eten wij vandaag: Pastinaakhutspot

Pastinaakhutspot

Wat eten wij vandaag: Pastinaakhutspot Wat eten wij vandaag: Pastinaakhutspot Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 400 g runderriblappen
  • 4 uien
  • 50 g boter
  • paprikapoeder
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 el tomatenpuree
  • 500 g kruimige aardappels, geschild
  • 600 g pastinaken, geschild
  • 1 winterwortel, geschild
  • 150 ml warme melk

Instructies

  1. Snijd het vlees in stukjes.
  2. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  3. Verhit 40 g boter in een stoofpan en bak hierin de stukjes vlees al omscheppende op hoog vuur lichtbruin.
  4. Voeg de uien, wat paprikapoeder en de takjes tijm toe en bak 2 minuten op laag vuur.
  5. Roer de tomatenpuree erdoor.
  6. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en gieter al roerende zoveel water op dat het vlees net onder staat.
  7. Breng aan de kook.
  8. Laat op zo laag mogelijk vuur, met het deksel op de pan, gaar stoven in ca. 2 uur.
  9. Breng op het laatst het stoofvocht verder op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  10. Bind het stoofvocht eventueel met wat allesbinder.
  11. Verwijder de takjes tijm.
  12. Snijd de aardappelen, pastinaak en wortel in gelijke stukken.
  13. Kook in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  14. Giet de groenten af.
  15. Stamp ze grof en roer de rest van de boter en de melk (of het kookvocht) erdoor.
  16. Breng op smaak met wat peper en zout.
  17. Verdeel de pastinaakhutspot over 4 borden en schep de gestoofde riblapjes ernaast.
  18. Bestrooi eventueel met wat extra verse tijm.

Reageer op dit onderwerp