Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Gerechten

Wat eten wij vandaag: Shoarma met prei en couscous

Shoarma met prei en couscous

Wat eten wij vandaag: Shoarma met prei en couscous Wat eten wij vandaag: Shoarma met prei en couscous Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde abrikozen, gehalveerd
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 300 g couscous
  • 6 el olijfolie of
  • 6 el arachideolie
  • 800 g preien, in smalle reepjes, panklaar
  • 1 tl ras el hanout
  • 500 g shoarmavlees
  • 1 el munt, grof gehakt

Instructies

  1. Wel de abrikozen in het sinaasappelsap. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de helft van de olie en roerbak hierin de prei. Schep de ras el hanout erdoor.
  3. Verhit de rest van de olie en bak hierin de shoarma in 10 minuten goudbruin en gaar. Meng de couscous met de abrikozen door de prei.
  4. Serveer de couscous met de shoarma erop en bestrooi met de munt.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp