Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Gerechten

Wat eten wij vandaag: Spruitjesovenschotel met drumsticks

Spruitjesovenschotel met drumsticks

Wat eten wij vandaag: Spruitjesovenschotel met drumsticks Wat eten wij vandaag: Spruitjesovenschotel met drumsticks Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 700 g spruitjes
  • 1 kg kruimige aardappeltjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sinaasappels
  • 20 g verse rozemarijn
  • 4 drumsticks
  • 3 el olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220C.
  2. Maak de spruitjes schoon en kook ze 5 minuten in ruim kokend water.
  3. Giet af.
  4. Boen ondertussen de aardappeltjes goed schoon onder koud stromend water en snijd ze in vieren.
  5. Pel de uien en knoflook en snijd elk in vieren.
  6. Boen een sinaasappel goed schoon, rasp de schil van die sinaasappel en snijd de sinaasappels in partjes.
  7. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze grof.
  8. Wrijf de drumsticks in met de sinaasappelrasp, 1 el rozemarijn en naar smaak wat peper en zout.
  9. Meng in een passende ovenschaal de voorgekookte spruitjes met de partjes aardappel, ui, knoflook, sinaasappel, de rest van de rozemarijn, de drumsticks, de olie en naar smaak wat peper en zout.
  10. Zet de schaal in het midden van de hete oven en laat het gerecht in ca. 45 minuten gaar worden.
  11. Schep geregeld om.
  12. Zet de schaal op tafel en verdeel de inhoud over 4 borden.

Reageer op dit onderwerp