Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Witlofschotel met kaas en mosterd

Witlofschotel met kaas en mosterd

Wat eten wij vandaag: Witlofschotel met kaas en mosterd Wat eten wij vandaag: Witlofschotel met kaas en mosterd Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 1 kg witlof
  • 4 sneeën wit brood, zonder korst
  • 25 g boter of
  • 25 g margarine
  • 25 g bloem
  • 125 ml melk, warm
  • 150 g belegen kaas, geraspt
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 eetl. gedroogde tijm
  • 450 g aardappelschijfjes

Instructies

  1. Breng water met zout aan de kook. Snijd de stronkjes witlof door en snijd de harde kern weg. Kook de witlof in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Droog de boterhammen in de broodrooster of oven zonder dat ze verkleuren.
  3. Verwarm de boter en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat. Giet al roerende de warme melk erbij en breng de saus op middelhoge stand aan de kook.
  4. Roer 2/3 van de kaas door de saus en laat deze al roerende smelten. Breng de saus op smaak met de mosterd en tijm en eventueel zout en peper.
  5. Verwarm de oven op 200°C. Spreid de aardappelschijfjes uit op een ingevette bakplaat en bestrooi ze met zout en peper.
  6. Leg de witlof in een lage ovenschaal en giet de kaassaus er gelijkmatig overheen.
  7. Verkruimel de boterhammen en vermeng dit met het restant geraspte kaas. Verdeel dit kruimelmengsel over de saus.
  8. Bak de aardappelschijfjes hoog in de oven en zet de witlofschotel een etage lager. Bak alles in circa 20 minuten bruin en gaar.
  9. Lekker met gebakken vis of krokante speklapjes.

Note!

Benodigdheden: bakplaat, ingevet, lage ovenschaal, ingevet Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp