Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Gerechten

Wat eten wij vandaag: Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

Wat eten wij vandaag: Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes Wat eten wij vandaag: Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappels, geschild
  • 400 g witlof
  • 100 ml melk
  • nootmuskaat
  • 200 g zachte geitenkaas of, verkruimeld
  • 200 g zachte geitenkaas, in blokjes
  • 200 g magere spekreepjes

Instructies

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  2. Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
  3. Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  4. Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
  5. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.

Reageer op dit onderwerp