Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Wok met tuinbonen en peterselierijst

Wok met tuinbonen en peterselierijst

Wat eten wij vandaag: Wok met tuinbonen en peterselierijst Wat eten wij vandaag: Wok met tuinbonen en peterselierijst Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 250 kastanjechampignons
  • 3 lente-/bosuitjes
  • 300 zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 335 g tuinbonen
  • 2 el sojasaus
  • 20 g peterselie
  • 4 el sesamzaad, geroosterd

Instructies

  1. Was de paksoi, kastanjechampignons en de bosuitjes.
  2. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
  4. Verhit olijfolie in een wokpan en wok de champignons 2-3 minuten.
  5. Snijd in de tussentijd de paksoi in reepjes en voeg toe aan de champignons.
  6. Pers de knoflook en voeg toe.
  7. Snijd de bosuitjes in ringen van 1 cm en voeg toe.
  8. Roerbak het geheel nog 5 minuten.
  9. Spoel de tuinbonen af en laat uitlekken in een vergiet.
  10. Voeg de tuinbonen toe aan het groentenmengsel en breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel wat zout.
  11. Giet de rijst af en laat 1-2 minuten uitdampen.
  12. Was de peterselie en hak fijn met een scherp mes.
  13. Meng de peterselie door de rijst.
  14. Serveer de roerbak met de peterselierijst en bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Note!

Gebruik ook eens andere peulvruchten in plaats van tuinbonen, bijvoorbeeld doperwten of kikkererwten. lekker met kip..

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp