Hoorn Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Gerechten

Wat eten wij vandaag: Zuurkoolschotel met kip

Zuurkoolschotel met kip

Wat eten wij vandaag: Zuurkoolschotel met kip Wat eten wij vandaag: Zuurkoolschotel met kip Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 8 drumsticks
  • 150 g salami, in plakjes
  • 2 eetl. zonnebloemolie of
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 mespunt komijnpoeder (djinten)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 125 ml crème fraîche of
  • 125 ml kookroom
  • 750 g aardappels, gehalveerd, geschild
  • 2 eetl. peterselie of, gehakt
  • 2 theel. gedroogde peterselie

Instructies

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Snijd grote salamiplakken in vieren.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de salami krokant. Schep de worst uit de pan en zet apart.
  3. Fruit de ui in het bakvet en bak de kip goudbruin. Bestrooi met paprikapoeder en komijn en giet de bouillon erbij.
  4. Schep de zuurkool en crème fraîche erdoor en stoof zachtjes 25 minuten.
  5. Kook intussen de aardappels met zout gaar. Bestrooi de zuurkoolschotel met de salami en peterselie. Serveer met de aardappels.

Reageer op dit onderwerp