Hoorn Actueel

Weerberichten

Weerbericht Hoorn: eerst nog buien daarna zonnige perioden

HOORN – Een koufront, gekoppeld aan een lagedrukgebied bij Ierland, ligt actueel boven het midden van het land en trekt noordoostwaarts. In de warme sector voor het koufront uit wordt met een zuidelijke stroming vochtige lucht aangevoerd. Achter het koufront is de stroming zuidwestelijk maar wordt de lucht nauwelijks droger. Het koufront wordt gevolgd door een inactief koufront dat rond de middag ons land verlaat.

Vanochtend vallen er nog enkele buien maar in de loop van de dag zal de zon ook soms te zien zijn, al blijft een bui niet uitgesloten. De middagtemperatuur schommelt rond de 13 graden, een temperatuur die afgelopen nacht al werd bereikt dus veel komt er niet meer bij. De wind is vrij krachtig soms krachtig en waait uit het zuiden. In de nacht naar zondag kan er nog een enkele bui vallen en daalt de temperatuur naar 8 graden.

Zondag in de ochtend nog een enkele bui maar ook opklaringen en zien wij de zon tevoorschijn komen, lang duurt de pret niet, in de middag komt er een nieuw front aan en trekt de bewolking weer dicht en gaat het aan het einde van de middag weer regenen. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuidwesten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageer op dit onderwerp